Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Black "Roasted" Keyboard Requiem






Το παρόν κείμενο, γράφεται στο τρίτο κατά σειρά πληκτρολόγιο του Ταξί. Το πρώτο χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα για "γράψιμο", εγκατέλειψε από στράβωμα λόγω θερμοκρασιών πέρσι το καλοκαίρι. Τότε ήρθε το δεύτερο πληκτρολόγιο, στο οποίο έπεσε ο κλήρος να σηκώσει τον μεγαλύτερο "φόρτο εργασίας", και το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες. Σε αυτό το πληκτρολόγιο έχει γραφτεί το 99% αυτού του blog.
Αυτό το πληκτρολόγιο αποτύπωσε και αναβίωσε τις μουσικές μου ανησυχίες και αναμνήσεις στο Fruity Loops. Με την ανεπαρκή μνήμη και κάρτα ήχου (σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτός ο αρχικός τους σκοπός εξάλου:)) να κάνει τη μουσική να ακούγεται σαν να έχει λόξιγκα, καθώς προσπαθούσε να αποδώσει δύσκολα μουσικά κανάλια.
Το πληκτρολόγιο αυτό, έχει δει κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, κάτω από όλους τους καιρούς, όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Έχει χρησιμοποιηθεί σε φανάρια, μποτιλιαρίσματα, πιάτσες, περιμένοντας πελάτες, μέσα σε πλυντήρια αυτοκινήτων, αλλά και εν κινήσει μερικές φορές (με τα μάτια πάντα στο δρόμο).
Έχει υπομείνει (όσο το ταξί ήταν σταματημένο, μεταξύ βαρδιών), χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, αλλά και υψηλές, εβδομήντα και βαθμών (το γνωστό φαινόμενο του θερμοκηπίου-αυτοκινήτου). Μέχρι που ο ήλιος το παραμόρφωσε τόσο, ώστε 14 πλήκτρα του (μεταξύ των οποίων και αυτό του Space που στράβωσε εντυπωσιακά), σταμάτησαν να επανέρχονται στη θέση τους μετά το πάτημά τους. Ταυτόχρονα όλα μαζί.
Και το πληκτρολόγιο, αναγκαστικά αντικαταστάθηκε και πάει...

Το παραπάνω post αφιερωμένο σε όλα τα μάχιμα πληκτρολόγια, που πέφτουν στον αγώνα. Ιδιαίτερα στο μικρό, μαύρο δικό μου.

7 σχόλια:

rockordie είπε...

Αν είναι να μεταφράζεις πιο γρήγορα τα Shield να σου πάρουμε εμείς ένα. ;)

Sourotiri είπε...

Ζωη σε λογου μας. Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα το σκεπασει.

DaNaH είπε...

Sourotiri είπε...

Ζωη σε λογου μας. Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα το σκεπασει.

Χαχα με το που τελείωσα να διαβάζω το ποστ και εγώ ακριβώς θέλησα να γράψω, αλλά είχες προηγηθεί! Δεν πειράζει!

Μεγειά το νέο πληκτρολόγιο! :)

ZlatkoGR είπε...

Να 'ναι καλά εκεί που πάει το καημένο! :-)

Καλουποτίτλιστο το επόμενο!

Γιώργος είπε...

Μεγεια!
Σπαω το κεφαλι μου να βρουμε καμια πατεντα για να μην λιωσει και αυτο στις μεγαλες ζεστες αλλα δεν μου ερχεται κατι...οποτε θα ευχηθω σιδερενιο :)

Takis Varatzas είπε...

Rest In Peace Little Black Keyboard , may the Recycle be with you....

guitarlikas είπε...

RIP :)