Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

Μικρό Βιογραφικό

Μικρό Βιογραφικό (;!)
Από μικρό μου άρεσε η "απομακρυσμένη επικοινωνία". Ασύρματοι, ραδιόφωνο, Penfriends.
Έτσι στα 13 απέκτησα το πρώτο μου "πενταδάκι", ή αλλιώς, πομπό FM ελάχιστης εμβέλειας. Το ένα πράγμα έφερε το άλλο, η μια πειρατία την άλλη και τελικά γύρω στο 1988-89 βρέθηκα στο Ράδιο Ακρόπολις. Η "θητεία" μου εκεί (με το ψευδεπίθετο Γιάννης Φωτίου) μέχρι το άδοξο τέλος του σταθμού, άφησε πολλές καλές αναμνήσεις, εμπειρίες και ένα ψευδώνυμο (Acro).
Το ραδιόφωνο τελείωσε, αλλά ξεκίνησε το Ιντερνετ κάπου το 94. Η απομακρυσμένη επικοινωνία πήρε τη μορφή του IRC (undernet, #hellas κυρίως) για αρκετά χρόνια. Και όταν τελείωσε και το IRC για ΄μένα, υπήρχαν ήδη ένα σωρό πράγματα να κάνει κανείς Online.
So many things, so little time.
Ο επαγγελματικός μου προσανατολισμός στράφηκε από την πληροφορική (καλή αλλά κακοπληρωμένη στη Θεσσαλονίκη) στην οδήγηση ενός ΤΑΞΙ. Κουραστική και πολύωρη εργασία αλλά δεν το έχω μετανοιώσει. Έχει πολλά αρνητικά (ωράριο, συνθήκες, κίνδυνοι κλπ κλπ) αλλά σε κρατάει σε επαφή με τον κόσμο, και δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου.

Μήνες μετά την πρώτη αναφορά στην ιδέα να μοιραστώ με το web καταστάσεις που συμβαίνουν στο ΤΑΧΙ, τελικά κάπου εδώ ξεκινάει η ιστορία αυτού του blog.
Τα περιστατικά είναι όλα αληθινά και τα μεταφέρω όσο καλύτερα τα θυμάμαι.
Και ενώ μεταξύ των συναδέλφων δεν είναι ασυνήθιστες ιστορίες (με τις παραλλαγές τους), για τους υπόλοιπους φαίνεται ότι έχουν κάποιο ενδιαφέρον.
Καλά χιλιόμετρα σε όλους, με υγεία, και κανένα κακό να μη μας βρει...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Acro συνεχισε το θα το βαλω RSS και θα το κοιταω - τσεκαρω συχνά!
axklbs!

Ανώνυμος είπε...

ela file eimai to to paidi pou milousame sto taxi gia to dr k to drz etsiiiiii auta einai bravo eisai wraios tipas sinexise etsi......k to pc sto amaksi einai ola ta lefta.....

Acro είπε...

γειά σου "paidi pou milousame sto taxi gia to dr k to drz".
Είδες, ούτε τα ονόματά μας δεν είπαμε. Είχαμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα εκείνη την ώρα. Ε Άσε κι εσύ ένα e-mail. Ένα σήμα καπνού. Ένα τηλεγράφημα βρε αδελφέ!

(Αν υποψιαστώ, ότι κάποιος σκέφτεται πως ψαρεύω readers και e-mail στο ΤΑΞΙ μοιράζοντας κάρτούλες με το URL αυτού του blog...
Άν ποτέ η κουβέντα πάει στο blog (που εγώ, αν και είμαι πρόθυμος να μιλήσω γι' αυτό, δεν κατευθύνω την κουβέντα ΣΕ αυτό) γίνεται πολύ επιφυλακτικά και συνήθως καταλάθος καθώς γράφω κάτι και ο επιβάτης ρωτάει τι είναι αυτό, την ώρα που θέλω να πιστεύω ότι ασχολείται με άλλα πράγματα ή δεν τον εδιαφέρει τι κάνω ή τέλοσπάντων δεν θα ρωτήσει. Αλλά δεν έχει νόημα να εξηγώ τι και πως σε κάποιον που ΔΕΝ έχει internet πχ. Απλώς θα του ζαλίσω το κεφάλι. Του λέω ότι γράφω κάτι δικά μου και τελειώνει η ιστορία συνήθως, εκτός και αν συνεχίσει τις ερωτήσεις οπότε του απαντάω μέχρι να βαρεθεί, ή να μήν βαρεθεί και να κρατήσει σημειώσεις.

ΔΕΝ σκοπεύω να βάλω διαφημίσεις, οπότε να με αφορά το υψηλό trafic κλπ κλπ. Οι ιστορίες που γράφω βρίσκονται εδώ προκειμένου να τις μοιραστώ με άλλους ανθρώπους. Όπως θέλουμε να μοιραζόμαστε τα ανέκδοτα. Όχι ότι όλες είναι αστείες. Δυστυχώς όχι, γιατί κι εγώ προτιμώ να δω ή να διαβάσω μια ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΑ φάση!
Είναι κουραστικό να εξηγεί κανείς συνέχεια; Είναι κουραστικότερο να γράφει τις εξηγήσεις :) Μάλλον θα πρέπει να βάλω ένα ΣΥΝΟΛΙΚΟ disclaimer να τελειώνουμε ε;

Ανώνυμος είπε...

JOHN to blog sou einai uperoxo, to diabazw taktika :-) kapoia stigmh omws 8a sou steilw kai egw 2-3 istories me taxi, apo a8hna kuriws bebaia, 8essaloniki eutuxws den mou etuxe kana trelo akoma. Polla filia

Acro είπε...

Γεια σου HSOCαρε :)
Ευχαριστώ, και ελπίζω η ζωή να σου φέρεται καλά...

orck είπε...

ελιωσα σημερα, τα διαβασα ολα
πολυ καλος, περιμενω για τα επομενα

Μάνος Καρμίρης mcarmit1@hotmail.com είπε...

Γειά σου,
η...τοματοσυκλέτα ΑΠΑΙΤΕΙ άααλλου είδους μυαλό=ικανότητες.
Πανήβλακας και μοτό δεν...ανταμώνονται.
Διάδωσέ το για να μην κλαίγουν...μαννούλες...

Μάνος Καρμίρης mcarmit1@hotmail.com είπε...

www.manoskarmiris.blospot.com

Μάνος Καρμίρης mcarmit1@hotmail.com είπε...

Ε, κι εάν επιθυμήτε ωραίους "θορύβους"...
www.aolradio.com μετά LISTEN NOW και μετά Ο Παράδεισος. Εκεί στην κατηγορία JAZZ και υποκατηγορία ROMANTIC JAZZ και χαλαρ-ώστε....
www.manoskarmiris.blogspot.com