Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Υπομονή...

Έξι περίπου χρόνια αφού άρχισα να κάνω αυτή τη δουλειά, η υπομονή μου αρχίζει να εξαντλείται.

-Με τους οδηγούς που αργοσέρνονται ενώ το φανάρι μπροστά τους είναι πράσινο, μέχρι να τους σταματήσει το κόκκινο. Και ακόμη χειρότερα, μ’ αυτούς που τελευταία στιγμή αντιλαμβάνονται το πορτοκαλί και επιταχύνουν, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους στο κόκκινο να αλλάζουν χρώματα.

-Με τους οδηγούς που βαριούνται να στρίψουν το τιμόνι τους δέκα εκατοστά για να παρακάμψουν κάποιο εμπόδιο (πχ σταματημένο ταξί, λεωφορείο) και κάθονται περιμένοντας πίσω του, σταματώντας την κυκλοφορία. Ακόμη περισσότερο με αυτούς που δεν μπορούν να διαλέξουν μια λωρίδα, και σταματάνε ή κινούνται ανάμεσα σε δύο, μπλοκάροντας και τις δύο.

-Με τους οδηγούς που οδηγούν μιλώντας στο κινητό ΧΩΡΙΣ handsfree, bluetooth, ή έστω ανοιχτή ακρόαση. Οδηγώντας έτσι με το ένα χέρι, το μισό οπτικό πεδίο, και το ένα δέκατο της προσοχής. Και βάζοντάς μας όλους σε κίνδυνο.

-Με τις κυρίες που μπορεί να έχουν οδηγήσει στη ζωή τους όλη τρεις τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα (όσα κάνω σε ένα μήνα), έχουν όμως ΑΠΟΨΗ, και την εκφράζουν με το πιο κακιασμένα δασκαλίστικο ύφος, ανάβοντας φώτα, κορνάροντας, βρίζοντας και χειρονομώντας, όταν "θεωρούν" ότι έχουν δίκιο σε κάποια κατάσταση. "Θεωρούν", γιατί τις περισσότερες φορές κάνουν λάθος.

-Με τους οδηγούς που "κολλάνε προφυλακτήρες" σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με 100-140 χιλιόμετρα την ώρα. Οδηγάω με τα μάτια στον καθρέφτη, ενώ εύχομαι να μη χρειαστεί να φρενάρω, γιατί θα βρεθούμε συνεπιβάτες, "ενωμένοι εις λαμαρίναν μίαν".

-Με τους οδηγούς των αστικών λεωφορείων που θεωρούν ότι οι δρόμοι τους ανήκουν. Και ξαναγράφουν τον Κ.Ο.Κ., περνώντας κόκκινα φανάρια (ακόμη και παρουσία τροχονόμων), αλλάζουν λωρίδες σκουπίζοντας όποιον άτυχο δεν πρόλαβε να φύγει από το διάβα τους, ξεκινούν από τις στάσεις χωρίς να ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη, κλείνουν σχεδόν με κακία τυχόν περάσματα (ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανάκι δεν θα με περάσει) και γενικά βάζουν σε κίνδυνο τους ανυποψίαστους οδηγούς.

-Με τους κακο-διπλο-τριπλο-παρκαρισμένους, που σταματάνε σε γωνίες, σε στενέματα, σε κεντρικούς δρόμους, διακόπτοντας την κυκλοφορία "για ένα λεπτό" (δηλαδή για πέντε λεπτά με μισή ώρα), δηλαδή χάος χιλιομέτρων πίσω και γύρω τους. Ενώ θα μπορούσαν τις περισσότερες φορές να σταματήσουν δέκα μέτρα παραπέρα, να μην ενοχλούν και να μην ενοχλούνται.


-Με τα παλικαριά που οδηγάνε μηχανάκια μέσα στη μαύρη νύχτα (και ειδικά delivery) χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ φώτα, κάνοντας σφήνες και παραβιάζοντας στοπ, φανάρια και λοιπά. Χωρίς φώτα είσαι αόρατος. Κινδυνεύεις. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς;

-Με τους ιδιοκτήτες BMW (αλλά και άλλων "ακριβών" αυτοκινήτων), που μαζί με το αυτοκίνητο "αγόρασαν και προτεραιότητα στο δρόμο", όπως χαρακτηριστικά μου είπε ένας από αυτούς. Προτεραιότητα στην βλακεία αγόρασαν. Όχι ότι την χρειάζονται.

-Με τους (άνω των εξήντα συνήθως) ιδιοκτήτες-οδηγούς Mercedes με 2500, 3000, 5000, 7000 κυβικά, που όμως σεεεερνονται στο δρόμο. Στις εκκινήσεις τους προσπερνάει παιδάκι με τρίκυκλο ποδηλατάκι, ενώ οι τελικές τους είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από πεσμένο πενηνταράκι παπάκι. Εκτός και αν τους πιάσει το σύνδρομο του τζόβενου, οπότε "το πατάνε" όπου να' ναι, και φεύγουν από το δρόμο. Αφού δεν μπορείς/δεν θέλεις/φοβάσαι να το οδηγήσεις το ρημάδι, τι το πήρες; Είναι και μακρύ, είναι και φαρδύ, είναι και ανεξέλεγκτο. Πάρε ένα Yaris να κάνεις τη δουλειά σου. Ή άντε, ένα Mercedes σειράς Α. Και μικρό είναι, και δεν θα χάσεις το πρεστίζ του "άστρου" στο καπό.

-Με τους πεζούς που περνάνε το δρόμο σε όποιο σημείο τους βολεύει, χωρίς να δίνουν σημασία στα διερχόμενα αυτοκίνητα, χαζεύοντας ή/και μιλώντας στο κινητό. (Τι θα κάνεις; Θα σταματήσεις, δεν θα με χτυπήσεις). Ακόμη χειρότερα, όταν περνούν από διαβάσεις ενώ το φανάρι τους λέει το αντίθετο, και μάλιστα με το πάσο τους.

-Με τους "συναδέλφους" που κάνουν κάθε είδους καγκουριά προκειμένου να βγουν μπροστά και να σου "φάνε" τον πελάτη. Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα ταγάρια!

-Με τους "συναδέλφους" που δύο η ώρα το βράδυ πηγαίνουν με τριάντα σε μεγάλους δρόμους (πχ Β. Όλγας) ψάχνοντας για πελάτη. Αφ' ενός, εκείνες τις ώρες τα πεζοδρόμια είναι άδεια, και οι τυχόν πελάτες, φαίνονται από χιλιόμετρα. Αφ' ετέρου, οι υπόλοιποι επίσης "ελεύθεροι" συνάδελφοι που για λόγους δεοντολογίας πρέπει να μείνουμε πίσω του, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από εκνευρισμένη πλήξη, ή να πάρουμε σύνταξη μέχρι αυτός να βρει πελάτη.

-Με τις εμπνευσμένες αποφάσεις, ειδικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, να βγάζει τα απορριματοφόρα τις πλέον ακατάλληλες ώρες, στους πλέον κεντρικούς δρόμους, προκαλώντας ΤΟ χάος. Στιγμιαίο μποτιλιάρισμα, και με εκπληκτικό άρωμα.

-Με τους πελάτες που αρχικά ζητούν να τους πάω στο σημείο Α, αλλά όταν φτάνουμε εκεί, επαναπροσδιορίζουν τον προορισμό τους ως: "σημείο Α + 8 δρόμους παραπέρα." Σημείο στο οποίο θα φτάναμε ευκολότερα, γρηγορότερα και οικονομικότερα από άλλο δρόμο, αν το είχαν πει από την αρχή.

-Με τους πελάτες που πρώτα καλούν ταξί και μετά ετοιμάζονται. Οπότε, αν βρίσκεσαι κάτω από το σπίτι τους σε μισό λεπτό, θα περιμένεις άλλα δέκα. Ειδικά μ' αυτούς που έχουν κάνει κλήση σε κεντρικό ή στενό δρόμο, και σε αναγκάζουν σε κύκλους, μανούβρες ακρόαση μπινελικίων, και άλλα ευχάριστα.

Τα γράφω όλα αυτά για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ο προφανής. Καθώς όλα αυτά περνάνε από το μυαλό μου στο πληκτρολόγιο, βγαίνουν (ως ένα βαθμό) από μέσα μου. Ο δεύτερος είναι πρακτικός. Επειδή τελικά μπορεί να αρπάξω κανέναν από το λαιμό, προσπαθώ να καβαντζώσω μάρτυρες υπεράσπισης. Ή έστω, κάποιον να μου φέρνει τσιγάρα στη φυλακή.

Edit (σχεδόν δυο μέρες μετά)
Θεωρώ σημαντικό να προσθέσω ότι μπορεί να επισημαίνω τα εκνευριστικά σημεία, με τίποτε δεν ενθαρρύνω την προσωπική αντιπαράθεση όμως.
Το "κόλπο" για να επιβιώσεις είναι να έχεις τις ελάχιστες δυνατόν τριβές (άρα και τις ελάχιστες απώλειες). Οπότε βλέπεις τα διάφορα, τα αναγνωρίζεις και αποφεύγεις να συγκρουστείς μαζί τους. Κυριολεκτικά και μεταφορικά...

Όπως γράφει και το εξώφυλλο του The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, "Ψυχραιμία"

23 σχόλια:

Seftelos είπε...

Εγώ πάντως θα σου φέρνω λίγο ίντερνετ με το ταπεράκι για να περνάει η ώρα...;-)
Υπομονή πάντως. Όπως και όλες οι δουλειές, έχει κι αυτή τα σπαστικά της. Βέβαια θα μου πεις, η δική σου ίσως έχει μερικά παραπάνω και σ'αυτό δεν μπορώ να διαφωνήσω. Από την άλλη όμως εφ'όσον έχεις υπάρξει υπάλληλος, ξέρεις πως είναι να έχεις αφεντικό ή και αφεντικά πάνω από το κεφάλι σου. Και αν πρόκειται και για "περίπτωση" ανθρώπου...Οπότε, κι εσύ όπως όλοι μας...υπομονή!
Keep Driving!

Takis Varatzas είπε...

Καλά τα λες και ελπίζω να τα ακούνε κάποιοι μπας και συνετιστούν. Τώρα μου θυμίζεις ένα περιστατικό όταν ήμουν συνοδηγός σε ένα τζιπάκι στο στρατό και πηγαίναμε να πάρουμε έναν αξιωματικό από το σπίτι του γιατί είχε χαλάσει το αυτοκίνητο του. Μόλις τον παραλάβαμε, λέει αυτός: Πάμε γρήγορα γιατί έχω αργήσει. Ξέρω ένα πιο σύντομο δρόμο, λέει ο οδηγός κι αρχίζει ένα ρεσιτάλ επικίνδυνης οδήγησης που περιλαμβάνει όλα αυτά που περιγράφεις και παραπάνω. Σε κάποια φάση γυρίζει ο αξιωματικός και του λέει: Καλά ρε αγόρι μου, σε χωράφι έμαθες να οδηγείς? Και λέει αυτός με μια απάθεια: Ναι ναι με το τρακτέρ του μπαμπά μου !!!

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Τι μάρκα καπνίζεις;

itsomp είπε...

Δεν έχω μαλώσει πότε στο δρόμο (ή και σε parking for that matter). Έρχομαι πριν απο λίγο καιρό για μια βδομάδα Θεσσαλονίκη από τη χείριστη σε θέματα οδικής συμπεριφοράς Κρήτη. Αλλά ο KME μου άλλαξε τα δεδομένα (ΚΜΕ = Κλασσικός Μ*** Έλληνας)
Parking Makro:
Περιμένω τον πατέρα μου που έχει μπει να πάρει κάτι συγκεκριμένο. Για να κυκλοφορώ σαν την άδικη κατάρα, πάρκαρα κανονικά σε θέση, που -ω θεοί- είχε θέα την έξοδο.
Έρχεται ενας μπάρμπας και σταματάει μπροστά μου. Γίνεται η κλασσική συζήτηση με νοήματα "Φεύγεις? Ναι, αλλά σε λίγο".
Και... το αφήνει εκεί. Τραβάει χειρόφρενο, ανεβάζει παράθυρα βγαίνει και κλειδώνει. Μπροστά μου (πάει η θέα, πάει και η έξοδος με ευθεία πορεία). Ατάκες:
-"Πρώτη φορά έρχεσαι στο Μάκρο? Άμα ερχόσουν συχνά θα ήξερες ότι έτσι παρκάρουν εδώ". Ωραία. Η δικαιολογία για να διπλοπαρκάρεις μπροστά από κάποιον φεύγει μέσα σε 2 λεπτά, είναι "έτσι παρκάρουν εδώ". Noted για αργότερη χρήση. Να σημειώσω ότι ήταν επίσης πολύ κοντά στην άκρη του parking, και θα ενοχλούσε και άτομα που ήθελαν να στρίψουν.
- "Άμα το πάμε από την άλλη, θα έπρεπε να με αφήσεις να παρκάρω στη θέση και εσύ να το βάλεις διπλό". Ασχολίαστο... όπως και κανα-δυό ακόμη ωραία

Τελικά ο μπάρμπας δεν κουνήθηκε. Προς μεγάλο κακό των νεύρων μου, ΔΕΝ του έκανα λακούβα στην πόρτα...

dyosmaraki είπε...

Πάντως εδώ που τα λέμε καλύτερα να εκτονώνεσαι γράφωντας παρά να βουτήξεις κανέναν από τον λαιμό λολ

Καλώς σε βρήκα

DaNaH είπε...

Πολύ σωστά τα λες Acro! Όλοι ελπίζουμε στις νεότερες γενιές (της δικιάς μας συμπεριλαμβανομένης) να αλλάξει μυαλά σε πολλά πράγματα όπως η οδηγική συμπεριφορά, αλλά δυστυχώς καταγράφονται διαρκώς περιστατικά παρόμοια με αυτά που περιγράφεις.

Κάνε υπομονή! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! :)

γυάλινο δάκρυ είπε...

Χαχαχα! Σόρυ που γελάω, αλλά επειδή με εκνευρίζουν κι εμένα αυτά και κάποτε έβριζα ασύστολα και είχα κάνει ένα παρόμοιο ποστ το καλοκαίρι με πολλά μπινελίκια, μου έδωσαν να καταλάβω ότι στη χώρα που ζούμε, όσο και να νευριάζω και να χολιάζω, άκρη δε θα βγάλω με τους μ@λ@κες. Γι'αυτό υπομονή και προσοχή. Το θέμα είναι να αποφεύγονται τα ατυχήματα και δη τα θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς. Γιατί αυτό που σκέφτομαι πάνω απ'όλα είναι το πόσες οικογένειες ξεκληρίζονται έτσι.

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Ποιες νεότερες γενιές; Πλάκα με κάνετε; (το «με» προς τιμήν του οικοδεσπότη). Έχω τρία παραδείγματα ανθρώπων που πήραν δίπλωμα μετά από εμένα. Ένας παλιός φίλος, μια παλιά κοπέλα μου, και ο κολλητός και νυν νονός του μικρού γιου. Όλοι μού την έλεγαν ως συνεπιβάτες άμα οδηγούσα και γκρίνιαζα ή τσαντιζόμουν με βλάκες οδηγούς. Και όλοι, από τη στιγμή που οδήγησαν, έγιναν τσαμπουκάδες χειρότεροι από εμένα. Μην αρχίσετε τα «μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις», επειδή δεν τους δίδαξα εγώ οδήγηση. Είναι στο αίμα των μεσογειακών λαών, δυστυχώς, το κινγκοβδεροουντιλίκι.

Τουλάχιστον εμείς βριζόμαστε, χώνουμε και καμία μούτζα ενίοτε. Δεν βγάζουμε το κομπιουτεράτσι (που λένε και στην Κρήτη) να αρχίσουμε να πυροβολάμε όπως στας Αμερικάς. Τουλάχιστον, όχι ακόμα.

ΥΓ Συμμεταφραστά Acro, σε νιώθω, όπως καταλαβαίνεις, γι' αυτό και σε ρώτησα τι μάρκα καπνίζεις, επειδή δεν θα τη γλιτώσεις (-ουμε) τη φυλάκα.

Acro είπε...

Παιδιά ευχαριστώ κατ' αρχήν για τα κουραγιο-υπομονή σχόλια. Το πρόβλημά μου είναι...στατιστικό. Κι εγώ αν οδηγούσα μια δυο ώρες την ημέρα, θα έδειχνα μεγαλύτερη ανοχή. Οδηγάω όμως δέκα-δώδεκα, οπότε οι χαζοκαταστάσεις συσσωρεύονται εντός και εκτός. Και οδηγούν στη συγγραφή τέτοιων Post, και στην ανησυχία ότι αυτός που τελικά θα αρπάξω από τον λαιμό, θα έχει κάνει το μικρότερο κακό ίσως, αλλά θα την πληρώσει για όλους τους προηγούμενους.

tzot Golden Virginia κίτρινο, γαλάζια χαρτάκια, κίτρινα φιλτράκια.
Ευχαριστώ :)

Takis Varatzas είπε...

Θα σου στέλνω κι εγω. Εχω κούτες ολόκληρες στο μαγαζι....

Acro είπε...

@takis varatzas και tzot, πάντως πέρα από την πλάκα, χτυπάτε και κάνα ξύλο, γιατί καμία όρεξη δεν έχω...

Acro είπε...

Επίσης προσετέθη edit στο αρχικό post...

Unknown είπε...

σε δύο βδομάδες παίρνουμε αμάξι με τα αδέλφια μου..μαζί με το αμάξι θα πάρουμε και τρεις λοστούς και ειλικρινά σκέφτομαστε να τους χρησιμοποιήσουμε όταν χρειαστεί και δεν κάνω καμία πλάκα.

ειλικρινά στη ζωή μου έχω υπάρξει πολύ ήσυχος άνθρωπος, αλλά απο τη στιγμή που πάτησα Salonica ήθελα να κάνω μαύρους τους μισούς ανθρώπους της πόλης λόγω της θρασύτητας τους..όχι μόνο σαν οδηγους αλλά γενικώς..

γιατί κάποιοι καραγκιόζηδες νομίζουν πως έχουν περισσότερα δικαιώματα απο κάποιους άλλους?

απο που κι ως που παραγκωνίζουν σε αστικά,δρόμους,πεζοδρόμια,ουρές?

τι αγένεια είναι αυτή που έχουν?
γιατί θεωρούν οτι τους ''πέρνει'' ακόμα και αν ο άλλος είναι διπλάσιος τους?

γιατί ενώ είναι 40-60 χρονών και με κοιλιά, πιστεύουν πως έχουν πέρασή?
γιατί ενω είναι 40-60 χρονών πιστεύουν οτι μπορούν να τη ''βγούν'' σε 25αρηδες?

γιατί μόνο εαν αγριέψει ο άλλος πάνε πίσω-πίσω σαν κότες?

μπορούν να καταλάβουν οτι αν βρεθεί κανας τρελός θα τους φυτέψει ανάποδα?

AA είπε...

Acro σου συνιστώ Yoga επιγόντως :-D

"...εύχομαι να μη χρειαστεί να φρενάρω..."
Σ' έννοιωσα μέσα μου παντού, σα να μη πέρασε μια μέρα....κι είδα το φώς του γυρισμού ("Φάρος" ήταν)...σα να μη πέρασε μια μέρα :-D :-D :-D

"-Με τα παλικαριά που οδηγάνε μηχανάκια μέσα στη μαύρη νύχτα"
Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι οτι φοράνε το κράνος σα στέμα!!!!!!
Πάντως όντως μερικές φορές είναι τρομακτικό να το ακούς που πλησιάζει αλλά να μη το βλέπεις.

"...(άνω των εξήντα συνήθως) ιδιοκτήτες-οδηγούς Mercedes με 2500, 3000, 5000, 7000 κυβικά,[...] Αφού δεν μπορείς/δεν θέλεις/φοβάσαι να το οδηγήσεις το ρημάδι, τι το πήρες;"
Η τραγική απάντηση Acto είναι επειδή μπορούν!!! (Οικονομικά)

"...τελικά μπορεί να αρπάξω κανέναν από το λαιμό.."
Και η ειρωνία είναι οτι θα χάσεις τελείως το δίκιο σου όσο σωστός και να ήσουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Γι' αυτό σου λέω...Yoga! και κανά σταθμό που να παίζει όλη μέρα Kenny G, Celine Dion, Norah Jones και άλλα τέτοια λοβοτομημένα...για ηρέμια....

Wax On, Wax Off, Wax On, Wax Off Acro-San

tasos είπε...

Ο ταριφας με πινακιδα ΤΑΕ-5423 ειναι μεγαλος ΚΑΡΓΙΟΛΗΣ....αυριο που ανοιγει το σωματειο σας θα πεσει τρελη καταγγελια.Ελπιζω να δουλευει σωστα το οποιο αρμοδιο,για αυτες τις περιστασεις,οργανο του σωματειου σας και να τιμωρηθει παραδειγματικα.

clown είπε...

Με τους οδηγούς που οδηγούν μιλώντας στο κινητό ΧΩΡΙΣ handsfree, bluetooth, ή έστω ανοιχτή ακρόαση. Οδηγώντας έτσι με το ένα χέρι, το μισό οπτικό πεδίο, και το ένα δέκατο της προσοχής. Και βάζοντάς μας όλους σε κίνδυνο.

-Με τους πεζούς που περνάνε το δρόμο σε όποιο σημείο τους βολεύει, χωρίς να δίνουν σημασία στα διερχόμενα αυτοκίνητα, χαζεύοντας ή/και μιλώντας στο κινητό. (Τι θα κάνεις; Θα σταματήσεις, δεν θα με χτυπήσεις). Ακόμη χειρότερα, όταν περνούν από διαβάσεις ενώ το φανάρι τους λέει το αντίθετο, και μάλιστα με το πάσο τους.


Σημειώσεις: Και το Handsfree είναι παράνομο σύμφωνα με τον ΚΟΚ.Οι πεζοί μπορούν να περνάνε απο διαβάσεις όποτε θέλουν και έχουν ΠΛΗΡΗ προτεραιότητα.


george η Πόλη λέγεται θεσσαλονίκη και άμα δε σου αρέσει πίσω στο χωριό σου και βλαχομαγκιές εκεί.

Acro είπε...

@aa Αν ακούσεις τι μουσική κουβαλάω μαζί, το 80% είναι Chill Out κάποιας μορφής. Αν άκουγα Celine Dion ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιον θα άρπαζα από το λαιμό! Δεν τα αντέχω τα ρετρο-κλαψο-ρεβυθόζουμα:)
Breath in-Breath out.

@tasos Όπως θα μάθεις (ή έμαθες ήδη) το σωματείο ταξί δεν έχει σχέση με ποινές. Έχει όμως το υπουργείο συγκοινωνιών, όπου καταλήγει η καταγγελία.

@clown Το ξέρω ότι το handsfree είναι παράνομο (ενώ παραδόξως το bluetooth και η ανοιχτή ακρόαση όχι, αν και είναι το ίδιο πράγμα, από άποψη απόσπασης προσοχής και ελευθερίας κινήσεων). Απλώς, αν το χρησιμοποιούσαν, θα είχαν τα χέρια τους ελεύθερα.

Για τις διαβάσεις που ΕΧΟΥΝ φανάρι για τους πεζούς, δεν νομίζω ότι ισχύει η πλήρης προτεραιότητα των πεζών. Επίσης, το βασικό θέμα δεν είναι η τυπική προτεραιότητα, αλλά η ασφάλεια όλων. Και το να γυρνάς πλάτη στα αυτοκίνητα και να περνάς το δρόμο, έχεις δεν έχεις προτεραιότητα, δεν είναι και η καλύτερη τακτική αν θέλεις να παραμείνεις ζωντανός.
Και clown, δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι εριστικός με τον george. Δηλαδή αν δεν ήρθε από χωριό αλλά από τη Νέα Υόρκη, μπορεί να σου απευθυνθεί αντιστοίχως;
Μπορείς απλώς να του πεις (αλλά άσε θα το κάνω εγώ), ότι αν σε έλεγχο βρεθούν λοστοί στο αυτοκίνητό του, ή τους χρησιμοποιήσει ως όπλο, θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα έχει δεν έχει δίκιο.

Unknown είπε...

clown δεν έχω καμιά διάθεση αντιπαράθεσης μαζί σου - απλά να ξέρεις στο ''χωριό'' μου(λολ) οι άνθρωποι σέβονται ο ένας τον άλλον πολύ περισσότερο απο οτι εδώ - επίσης δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει βλαχομαγκιές αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της πόλης - ΧΩΡΙΣ να έχουν το δικαιώμα - μήπως είσαι ένας απο αυτούς τους ψευτόμαγκες και πειράχτηκες?


πάντως Acro θα συμβεί και σε σένα να βρεθείς πίσω απ'τα κάγκελα το ίδιο εφόσον ''αρπάξεις απ'το λαιμό κανέναν'' αλλά τεσπά δεν είναι το θέμα μου αυτό - το πρόβλημα μου είναι με τους θρασύτατους που δε σέβονται τπτ σε αυτήν την πόλη - με αυτούς είμαι αγανακτησμένος - όχι με όλους τους πολίτες προς θεού

Acro είπε...

@george Σωστός.
Αν δεν το πρόσεξες, ξαναρίξε μια ματιά στο Edit του αρχικού post...
Σαφώς και συνιστώ και στον εαυτό μου ψυχραιμία, και ελάχιστες δυνατόν τριβές. Μακριά από τον τρελό και τον επικίνδυνο. Δεν θα τον κάνεις εσύ καλά...

YO!Reeka's είπε...

πωπω εκνευρίστηκα μόνο που τα διάβαζα :)

όποιος περνάει πολλές ώρες στο τιμόνι, μόνο με υπομονή μπορεί να οπλιστεί!

Unknown είπε...

Αδερφέ Acro, φανοποιός στο βασικό επάγγελμα( η λαμαρινάς όπως το λένε στην Θεσσαλονίκη) έχω δεί τα όσα...Πρωσοπικά αυτό που θέλω να κάνω πολλές φορές είναι να βγώ στους δρόμους με το Opel Record(επαγγελματικό το '80 με σιδερενιους προφηλακτήρες)και όπου έχω προταιρεότητα απλά να μην σταματάω. Θα μαζέψω τουλάχιστον 1000 ευρώ από τις ασφάλειες!!!
Γιατί όπως είπε και ο Κρητικάτσης itsomp o ΚΜΕ είναι πανταχού παρών.(τρομάρα του...)

Unknown είπε...

χαχα απιθανα γραφεις!Με εκανες και γελασα,παρουσιαζεις οσα γινονται στους δρομους με χιουμορ..αυτο θα κανει ευκολοτερη την αποφαση μου να γινω οδηγος ταξι και ειλικρινα θαθελα τη γνωμη σου και για μας τις γυναικες επαγγελματιες οδηγους.Καλως σε βρηκα και μακαρι να ξαναμπεις στο μπλοκ σου να τα λεμε:)

Acro είπε...

@swansong.gr

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που γέλασες, αυτός είναι ο βασικός σκοπός.
Για τις γυναίκες επαγγελματίες, δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, γιατί έχει απ' όλα τα φρούτα ο μπαξές, όπως και με τους άντρες. Το σίγουρο είναι ότι δεν πηγαίνουν σαν "κότες", πάντως.
Για την απόφασή σου να οδηγήσεις ταξί, δεν ξέρω. Πρέπει να λάβεις υπ' όψην ότι είναι επικίνδυνη δουλειά, τόσο από αυτούς που μπορεί να μπουν στο ταξί, όσο και από αυτούς που συναντάς στον δρόμο. Θέλει εγρήγορση 100% συνεχώς. Αυτό που σου φαίνεται απίθανο να συμβεί, μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Όσο το όχημα είναι εν κινήσει, πρέπει να προσέχεις τα πάντα από παντού, ακόμη και αυτά που ΔΕΝ θα έπρεπε να προσέχεις (πόρτες παρκαρισμένων που ανοίγουν, παρκαρισμένα που ξεπαρκάρουν ξαφνικά, οδηγοί που αλλάζουν λωρίδες, αναστρέφουν ή σταματούν ξαφνικά χωρίς φλας/αλαρμ/προειδοποίηση. Τα πάντα.

Αν έχεις σκοπό να μπεις στο επάγγελμα αυτό, καλύτερα προφανώς ξεκίνα να δουλεύεις μέρα, δες αν σου πάει η δουλειά, καικ πράτεις ανάλογα. Για τις γυναίκες είναι κάπως επικινδυνότερο, γιατί ο κάθε μπαγλαμάς μπορεί να μπει στο ταξί και να νομίζει ότι επειδή οδηγάει γυναίκα, είναι του χεριού του να την πειράξει, να την ζαλίσει, να της την πει κλπ κλπ.
Αυτά θέλουν κόψιμο από μικρά, ξέρεις :)