Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

Ξέρεις κάτι;

Μου έρχονται κατά καιρούς mail από αναγνώστες αυτού του blog, που ζητούν τα "φώτα" μου σε διάφορα θέματα που αφορούν στο ταξί. Γενικά απαντάω όπως και όσο καλύτερα γίνεται. Προφάτως είχα την παρακάτω αλληλογραφία με τον Ηλία, που βρέθηκε στο blog ψάχνοντας κάτι άλλο.  Με την άδειά του την παραθέτω παρακάτω, καθώς αφ' ενός ίσως ενδιαφέρει και άλλους το θέμα, και αφ' ετέρου επειδή θα ήθελα και τη γνώμη σας. Προσπάθησα να αφαιρέσω τις άσκοπες επαναλήψεις (λόγω reply πάνω σε reply), βάζοντας (...) στα σημεία που υπάρχουν παραθέσεις προηγούμενων mail.

Προκειμένου να γίνει ευκολότερη η ανάγνωση, έχω χρησιμοποιήσει:

Μαύρα γράμματα στα γραφόμενα του Ηλία.

Γκρίζα γράμματα στις παραθέσεις των γραφόμενών του.

Μπλέ γράμματα στα δικά μου γραφόμενα.

Ανοιχτό μπλέ στις παραθέσεις των δικών μου γραφόμενων.

 

Θα χρειαστεί λίγη υπομονή και κατανόηση στην ανάγνωση του thread.

 

 

ilias lazaridis wrote:

 

Γεια σας.

Είδα το ιστολόγιό σας, το οποίο βρήκα κάνοντας αναζήτηση να βρω στοιχεία περί έναρξης ταξίμετρου.

Χαίρομαι που κάποιος πάει έτσι 'ανοιχτά κόντρα', ειδικά σε αυτόν τον δύσκολο κλάδο!

Ίσος να καταγράφατε κάποια πρακτικά παραδείγματα, για 'παγίδες' που χρησιμοποιούν τα 'κακά ταξιά'.

Πιθανός έχετε κάποιες απαντήσεις στης ερωτήσεις που θέτω στο εξής κείμενο:

http://lazaridis.com/406.html

Ακόμα να συνέλθω απο το 'σόκ' (Γιαννακοχώρι προς Νάουσα, 13,66 € )

Με ενδιαφέρουν κυρίως επίσημες διαδικτυακές πηγές (αν και δυστυχώς δεν έχουν και πάντα πολύ καλή ακρίβεια).

Ευχαριστώ πολύ!

 

Acro wrote:

 

Καλημέρα Ηλία (και παρακαλώ ανταπέδωσέ μου τον ενικό, είμαι το 71 γεννηθής :))

Στο
blog μου προσπάθησα να αποφύγω γενικά τα "συνδικαλιστικά" ζητήματα, περιγράφοντας απλώς τα περιστατικά που συναντώ, όσο καλύτερα μπορώ. Δεν είχα και δεν έχω σκοπό να βρεθώ να εκπροσωπώ τον κλάδο. Εκπροσωπώ αποκλειστικά τον εαυτό μου, τις απόψεις μου, και τον τρόπο που πιστεύω ότι θα έπρεπε να δουλεύει ο επαγγελματίας οδηγός ταξί, όπως το κατάλαβα στα 6 αυτά χρόνια που είμαι κι εγώ ένας :)

Γενικά πάντως προτρέπω τους αναγνώστες του
blog να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, και να κάνουν καταγγελίες όταν πιστεύουν ότι δεν τους παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες που θα έπρεπε στην κανονική τους αξία.

Δεν γνωρίζω δυστυχώς επίσημες πηγές για τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν. Όσα γνωρίζω, είναι είτε από τις εξετάσεις για την Ειδική Άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ, είτε από τον κανονισμό του ραδιοταξί με το οποίο συνεργάζομαι.

Στο θέμα που παραθέτεις στο
link τώρα.

   * Επιτρέπετε η ενεργοποίηση του ταξίμετρου, πριν εισέλθει ο πελάτης
     στο ταξί;

Το ταξίμετρο ενεργοποιείται πριν εισέλθει ο πελάτης σε δύο μόνο περιπτώσεις: Στην *κλήση εκτός περιμετρικής*, και στο *ραντεβού*

*Κλήση εκτός περιμετρικής ζώνης.*
Εφ' όσον ο πελάτης έχει κάνει κλήση εκτός της περιμετρικής ζώνης της πόλης από την οποία ξεκινάει το ταξί (Δεν γνωρίζω την περιμετρική της Νάουσας), το ταξίμετρο ενεργοποιείται με το πέρασμα του ταξί εκτός αυτής, και παραμένει να γράφει καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής.
Για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη, αν η κλήση γίνει από το πχ από το Πανόραμα, και το ταξί ξεκινήσει μέσα από την πόλη, ο οδηγός θα ενεργοποιήσει το ταξίμετρο μόλις πέράσει το όριο της περιμετρικής (στο παράδειγμά μου, τον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης). Αν το ταξί είναι ήδη εκτός περιμετρικής, ενεργοποιεί το ταξίμετρο αμέσως (εκτός εξαιρέσεων που θα το ενεργοποιήσει από συγκεκριμένο προκαθορισμένο σημείο, αλλά είναι πολύπλοκο για να αναλυθεί εδώ).


Αν όλα αυτά συμβαίνουν πριν τις 12 (με μονή ταρίφα δηλαδή) και το ταξί θα παραλάβει εκτός περιμετρικής και θα επιστρέψει στην πόλη με τον πελάτη, όλη η διαδρομή γίνεται με μονή ταρίφα. Αν θα παραλάβει και θα αποβιβάσει κάπου εκτός περιμετρικής (πχ σε διπλανό χωριό, ή σε άλλη πόλη), όλη η διαδρομή γίνεται με διπλή ταρίφα (το νόημα είναι ότι αποζημιώνεται το ταξί και για τη διαδρομή της επιστροφής στην έδρα του "άδειο").
Αν όμως όλα αυτά συμβούν μεταξύ 12 και 5 το πρωί, η ταρίφα είναι διπλή εκ των πραγμάτων (κάτι σαν νυχτερινό "ακριβότερο" τιμολόγιο/αποζημίωση, όπως συμβαίνει σε πολλές δουλειές με νυχτερινές βάρδιες). Οπότε μεταξύ 12 και 5 όλες οι διαδρομές γίνονται με διπλή ταρίφα ασχέτως κατευθύνσεως κλπ.


*Ραντεβού*
Αν ο πελάτης έχει κάνει κλήση/ραντεβού, το ταξίμετρο ενεργοποιείται την ώρα του ραντεβού, ασχέτως αν έχει έρθει/επιβιβαστεί ο πελάτης, θεωρώντας ότι το ραντεβού έχει αρχίσει, οπότε και πρέπει να πληρωθεί/ αποζημιωθεί για την αναμονή.

   * Επιτρέπετε η χρέωση της ολικής διαδρομής, εφόσον το ταξί
     επιστρέφει μαζί με τον πελάτη στην έδρα του;

Απάντησα παραπάνω στ
o θέμα της κλήσης εκτός περιμετρικής. Για να το καταλάβεις ευκολότερα φαντάσου το ακραίο παράδειγμα του να κάνεις κλήση από την Αθήνα σε ταξί Νάουσας. Αν ο οδηγός δεν ενεργοποιήσει το ταξίμετρο έξω από την περιμετρική της Νάουσας, αλλά όταν σε παραλάβει από την Αθήνα. Θα κάνει 1000 χιλιόμετρα, και θα πληρωθεί για τα 500. Θα σκεφτόσουν ότι ίσως θα μπορούσε να έρθει και να σε παραλάβει βάζοντας διπλή ταρίφα στην επιστροφή, ώστε να αποζημιωθεί έτσι και για τα 1000 χιλιόμετρα. Ένας πρακτικός λόγος για τον οποίο δεν γίνεται αυτό, είναι ότι σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία, θα πρέπει να αποδείξει ότι ήρθε από την έδρα του για να σε παραλάβει, και ότι δεν σε παρέλαβε από την Αθήνα έχοντας φτάσει εκεί με άλλο πελάτη. (Απαγορεύεται η λήψη πελατών εκτός έδρας σε κάθε περίπτωση εκτός από αυτή του ραντεβού/κλήσης για επιστροφή στην έδρα του ταξί. Μου έχει τύχει να πάω Χαλκιδική πελάτες, και στη διαδρομή της επιστροφής να προσπαθούν να επιβιβαστούν τουρίστες για να τους πάω σε άλλα χωριά ή και να τους φέρω πίσω στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά).
Ένας άλλος πρακτικός λόγος που δεν συμβαίνει αυτό (να βάλει διπλή όταν φτάσει στην Αθήνα να σε παραλάβει δηλαδή), είναι ότι αν όλα αυτά συμβαίνουν μεταξύ 12 και 5 το πρωί, θα έπρεπε να βάλει...τετραπλή ταρίφα για να είναι νυχτερινό το τιμολόγιο. Και αυτό δεν γίνεται :)


   * Ποιο είναι το όριο χρέωσης ανά χιλιόμετρο επιβιβαζόμενης διαδρομής
     (όπως "η διπλή ταρίφα");

Δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση. Η μονή και η διπλή ταρίφα είναι συγκεκριμένες. Το ταξίμετρο δεν έχει άλλη ρύθμιση χρέωσης εκτός από αυτές τις δύο. Οι ρυθμίσεις γίνονται από εξουσιοδοτημένους "ταξιμετράδες" με ειδικά μηχανήματα και προγράμματα, και φέρουν τη "σφραγίδα" τους.

Κατόπιν τούτων, νομίζω ότι η χρέωση στην ιστορία με το Γιαννακοχώρι πρέπει να ήταν κανονική και νόμιμη.

Λες: Το κόστος της διαδρομής: 13,66 €, για μία διαδρομή 7,5 χ.μ. (14,9 χ.μ. στην απόδειξη).
Αν καταλαβαίνω καλά, το Γιαννακοχώρι απέχει 7,5 χιλιόμετρα από τη Νάουσα. Οπότε ο οδηγός ενεργοποίησε το ταξίμετρο βγαίνοντας από την περιμετρική. Οπότε ωστά φαίνεται και το 14,9 χιλιόμετρα συνολική διαδρομή.
Σε κάθε περίπτωση
  μπορείς να ρωτήσεις και στο ραδιοταξί.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Αν όχι μη διστάσεις να με "ενοχλήσεις" πάλι.


Φιλικά

Γιάννης   
ilias lazaridis wrote:


Ένα είναι σίγουρο: τα δάχτυλά σου αντέχουν.

Σε ευχαριστώ για την αναλυτική και επεξηγητική απάντηση. Ωραία θα ήταν, να μην πάνε χαμένα τα γραπτά σου, και να τα δημοσιεύσεις, ίσος με επίσιμα τεκμίρια.

 Πρέπει(!) να υπάρχουν τέτοια παραδείγματα - είδη έχω τύψεις που έφερα σε δύσκολη θέση τον οδηγό, απλά επειδή δεν μου έτυχε ποτέ να χρέωση οδηγός με αυτόν τον τρόπο (συνήθως καλώ έναν χωριανό μου). Αλλα υπουργείο και σωματείο κοιμούνται μάλλον.

Παντός, μια φορά ακόμα, ευχαριστώ πολύ!

Υπάρχει ένα σχόλιο ποιο κάτο.

(...)

  * Επιτρέπετε η χρέωση της ολικής διαδρομής, εφόσον το ταξί
    επιστρέφει μαζί με τον πελάτη στην έδρα του;


Απάντησα παραπάνω στo θέμα της κλήσης εκτός περιμετρικής. Για να το καταλάβεις ευκολότερα φαντάσου το ακραίο παράδειγμα του να κάνεις κλήση από την Αθήνα σε ταξί Νάουσας.


Το παράδειγμα αυτό όμως εμπλέκει "Έδρα", δεν ισχύει στο δικό μου.
 

Αν ο οδηγός δεν ενεργοποιήσει το ταξίμετρο έξω από την περιμετρική της Νάουσας, αλλά όταν σε παραλάβει από την Αθήνα. Θα κάνει 1000 χιλιόμετρα, και θα πληρωθεί για τα 500. Θα σκεφτόσουν ότι ίσως θα μπορούσε να έρθει και να σε παραλάβει βάζοντας διπλή ταρίφα στην επιστροφή, ώστε να αποζημιωθεί έτσι και για τα 1000 χιλιόμετρα.


Ακριβός αυτό.
 

Ένας πρακτικός λόγος για τον οποίο δεν γίνεται αυτό, είναι ότι σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία, θα πρέπει να αποδείξει ότι ήρθε από την έδρα του για να σε παραλάβει, και ότι δεν σε παρέλαβε από την Αθήνα έχοντας φτάσει εκεί με άλλο πελάτη. (Απαγορεύεται η λήψη πελατών εκτός έδρας σε κάθε περίπτωση εκτός από αυτή του ραντεβού/κλήσης για επιστροφή στην έδρα του ταξί. Μου έχει τύχει να πάω Χαλκιδική πελάτες, και στη διαδρομή της επιστροφής να προσπαθούν να επιβιβαστούν τουρίστες για να τους πάω σε άλλα χωριά ή και να τους φέρω πίσω στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά).


Κατάλαβα το παράδειγμα, αλλα στην περίπτωσή μου, η 'έδρα' δεν ισχύει.

Άρα: ένα ζήτημα το "Κλήση εκτός έδρας" και άλλο το "Κλήση εκτός περιμετρικής".
 

Ένας άλλος πρακτικός λόγος που δεν συμβαίνει αυτό (να βάλει διπλή όταν φτάσει στην Αθήνα να σε παραλάβει δηλαδή), είναι ότι αν όλα αυτά συμβαίνουν μεταξύ 12 και 5 το πρωί, θα έπρεπε να βάλει...τετραπλή ταρίφα για να είναι νυχτερινό το τιμολόγιο. Και αυτό δεν γίνεται :)


Ίδιο ισχύει και για διαδρομή απο πιάτσα που πάει εκτός περίμετρικής: η ταρίφα διπλή, είτε είναι 23:00 είτε είναι 1:00.

Γιατί απλά δεν πάει παραπάνο απο διπλή (εκεί 'κολλάει' και η επόμενη ερώτηση).

(...)

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Αν όχι μη διστάσεις να με "ενοχλήσεις" πάλι.


Άντε τό'κανα, αλλα δεν ξέρω αν αντέξω με΄χρι την απάντησή σου. οπότε, μάλλον αύριο πάλι.
 

Acro wrote:

 

Καλημέρα και πάλι Ηλία...
Προφανώς κάτι δεν λέω καλά και δεν γίνομαι κατανοητός.  * Επιτρέπετε η χρέωση της ολικής διαδρομής, εφόσον το ταξί

        επιστρέφει μαζί με τον πελάτη στην έδρα του;

    Απάντησα παραπάνω στo θέμα της κλήσης εκτός περιμετρικής. Για να
    το καταλάβεις ευκολότερα φαντάσου το ακραίο παράδειγμα του να
    κάνεις κλήση από την Αθήνα σε ταξί Νάουσας.(...)Το παράδειγμα αυτό όμως εμπλέκει "Έδρα", δεν ισχύει στο δικό μου.
 

Εφ' όσον το ταξί παραλαμβάνει και επιστρέφει εντός περιμετρικής, επιστρέφει στην έδρα του. Αν το ταξί Νάουσας σε παρέλαβε από το Γιαννακοχώρι και σε πήγε στη Νάουσα, επέστρεψε στην έδρα του. Γιατί δεν ισχύει στην περίπτωσή σου;


    Αν ο οδηγός δεν ενεργοποιήσει το ταξίμετρο έξω από την περιμετρική
    της Νάουσας, αλλά όταν σε παραλάβει από την Αθήνα. Θα κάνει 1000
    χιλιόμετρα, και θα πληρωθεί για τα 500. Θα σκεφτόσουν ότι ίσως θα
    μπορούσε να έρθει και να σε παραλάβει βάζοντας διπλή ταρίφα στην
    επιστροφή, ώστε να αποζημιωθεί έτσι και για τα 1000 χιλιόμετρα.

Ακριβός αυτό.
 

    Ένας πρακτικός λόγος για τον οποίο δεν γίνεται αυτό, είναι ότι σε
    περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία, θα πρέπει να αποδείξει ότι
    ήρθε από την έδρα του για να σε παραλάβει, και ότι δεν σε παρέλαβε
    από την Αθήνα έχοντας φτάσει εκεί με άλλο πελάτη. (Απαγορεύεται η
    λήψη πελατών εκτός έδρας σε κάθε περίπτωση εκτός από αυτή του
    ραντεβού/κλήσης για επιστροφή στην έδρα του ταξί. Μου έχει τύχει
    να πάω Χαλκιδική πελάτες, και στη διαδρομή της επιστροφής να
    προσπαθούν να επιβιβαστούν τουρίστες για να τους πάω σε άλλα χωριά
    ή και να τους φέρω πίσω στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά).


Κατάλαβα το παράδειγμα, αλλα στην περίπτωσή μου, η 'έδρα' δεν ισχύει.

Άρα: ένα ζήτημα το "Κλήση εκτός έδρας" και άλλο το "Κλήση εκτός περιμετρικής".

 

Υπάρχει ένα σημείο που δεν αποσαφήνισα. Ένα ταξί μπορεί να είναι εκτός περιμετρικής αλλά εντός έδρας. Για παράδειγμα, τα Διαβατά είναι εκτός περιμετρικής της Θεσσαλονίκης, αλλά όχι εκτός έδρας για το ταξί. Μπορώ να παραλάβω από εκεί πελάτη από το δρόμο.Το επόμενο χωριό όμως, ο Άγιος Αθανάσιος, είναι τόσο εκτός περιμετρικής όσο και εκτός έδρας για το ταξί Θεσσαλονίκης. Αν βρεθώ δηλαδή εκεί, απαγορεύεται να παραλάβω από τον δρόμο.
Στην περίπτωση της κλήσης, τόσο από τα Διαβατά όσο και από τον Άγιο Αθανάσιο, θα βάλω το ταξίμετρο βγαίνοντας από την περιμετρική της Θεσσαλονίκης, θα πάω να παραλάβω και θα επιστρέψω με τον πελάτη στην πόλη μου με μονή καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής,αν είναι πριν τις 12 και με διπλή αν είναι μεταξύ 12 και 5 το πρωί.    Ένας άλλος πρακτικός λόγος που δεν συμβαίνει αυτό (να βάλει διπλή
    όταν φτάσει στην Αθήνα να σε παραλάβει δηλαδή), είναι ότι αν όλα
    αυτά συμβαίνουν μεταξύ 12 και 5 το πρωί, θα έπρεπε να
    βάλει...τετραπλή ταρίφα για να είναι νυχτερινό το τιμολόγιο. Και
    αυτό δεν γίνεται :)


Ίδιο ισχύει και για διαδρομή απο πιάτσα που πάει εκτός περίμετρικής: η ταρίφα διπλή, είτε είναι 23:00 είτε είναι 1:00.

 

Αν ξεκινήσεις πριν τις 12 το βράδυ για να βγεις εκτός πόλεως (και να μην επιστρέψεις πίσω με το ίδιο ταξί), η ταρίφα θα είναι μονή μέχρι την περιμετρική, και διπλή από εκεί και πέρα μέχρι τον προορισμό σου. Αν είναι μετά τις 12 το βράδυ, η ταρίφα θα είναι διπλή καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής (νυχτερινό τιμολόγιο και διπλή ταρίφα είναι ένα και το αυτό. Το ταξίμετρο έχει δικό του ρολόι που αυτομάτως γυρνάει σε διπλή μετά τις 12 και επιστρέφει στη μονή μετά τις 5 το πρωί. Αν είχες πάρει το ταξί εντός πόλεως 4:58, το ταξίμετρο θα ξεκινούσε με διπλή, και στις πέντε θα το γυρνούσε μόνο του στη μονή. Αν βγαίνεις εκτός περιμετρικής στο ίδιο παράδειγμα, ο οδηγός θα πρέπει να έχει το νου του, αν πάει 5 και είστε εκτός περιμετρικής να ξαναβάλει χειροκίνητα την διπλή ταρίφα όταν αυτή θα αλλάξει μόνη της σε μονή).Γιατί απλά δεν πάει παραπάνο απο διπλή (εκεί 'κολλάει' και η επόμενη ερώτηση).


Δεν υπάρχει λόγος να πάει παραπάνω, αφού το ζήτημα έχει διευθετηθεί με την έναρξη του ταξιμέτρου κατά την έξοδο του ταξί από την περιμετρική,
1)με μονή αν είναι πριν τις 12 και πρόκειται να επιστρέψει με τον πελάτη εντός περιμετρικής.
2)με διπλή αν είναι πριν τις 12 και πρόκειται να μετακινήσει τον πελάτη εκτός περιμετρικής χωρίς να επιστρέψει εντός μαζί του.
3)με διπλή αν είναι μεταξύ 12 και 5 ασχέτως επιστροφής εντός περιμετρικής ή όχι.

Ελπίζω μια δεύτερη ανάγνωση του πρώτου μου
mail σε συνδιασμό με τα παραπάνω να βοηθούν. Αν όχι, πες μου σε παρακαλώ που είναι η ασάφεια. Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά ως καινούριες έννοιες μπορεί να αποδεικνύονται πολύπλοκα... Έχουν όμως τη λογική τους.

 

ilias lazaridis wrote:

 

(...) 

Εφ' όσον το ταξί παραλαμβάνει και επιστρέφει εντός περιμετρικής, επιστρέφει στην έδρα του. Αν το ταξί Νάουσας σε παρέλαβε από το Γιαννακοχώρι και σε πήγε στη Νάουσα, επέστρεψε στην έδρα του. Γιατί δεν ισχύει στην περίπτωσή σου;


Στο ακραίο παράδειγμα Αθήνα / Νάουσα = Δύο διαφορετικές έδρες.

Νάουσα / Γιαννακοχώρι = Μία έδρα.

 


   Ένας πρακτικός λόγος για τον οποίο δεν γίνεται αυτό, είναι ότι σε
   περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία, θα πρέπει να αποδείξει ότι
   ήρθε από την έδρα του για να σε παραλάβει, και ότι δεν σε παρέλαβε
   από την Αθήνα έχοντας φτάσει εκεί με άλλο πελάτη. (Απαγορεύεται η
   λήψη πελατών εκτός έδρας σε κάθε περίπτωση εκτός από αυτή του
   ραντεβού/κλήσης για επιστροφή στην έδρα του ταξί. Μου έχει τύχει
   να πάω Χαλκιδική πελάτες, και στη διαδρομή της επιστροφής να
   προσπαθούν να επιβιβαστούν τουρίστες για να τους πάω σε άλλα χωριά
   ή και να τους φέρω πίσω στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά).


που σημαίνει: σε εκτός έδρας διαδρομή, το ταξί επιστρέφει αναγκαστικά(!) άδειο.
 

Κατάλαβα το παράδειγμα, αλλα στην περίπτωσή μου, η 'έδρα' δεν ισχύει.

Άρα: ένα ζήτημα το "Κλήση εκτός έδρας" και άλλο το "Κλήση εκτός περιμετρικής".

 

Υπάρχει ένα σημείο που δεν αποσαφήνισα. Ένα ταξί μπορεί να είναι εκτός περιμετρικής αλλά εντός έδρας.


Δεν χρειάζεται αποσαφήνιση, είναι λογικό το ότι η έδρα είναι μεγαλύτερη απο την περιμετρική (έστω στα μέρη μας).
 

Για παράδειγμα, τα Διαβατά είναι εκτός περιμετρικής της Θεσσαλονίκης, αλλά όχι εκτός έδρας για το ταξί. Μπορώ να παραλάβω από εκεί πελάτη από το δρόμο.Το επόμενο χωριό όμως, ο Άγιος Αθανάσιος, είναι τόσο εκτός περιμετρικής όσο και εκτός έδρας για το ταξί Θεσσαλονίκης. Αν βρεθώ δηλαδή εκεί, απαγορεύεται να παραλάβω από τον δρόμο.
Στην περίπτωση της κλήσης, τόσο από τα Διαβατά όσο και από τον Άγιο Αθανάσιο, θα βάλω το ταξίμετρο βγαίνοντας από την περιμετρική της Θεσσαλονίκης, θα πάω να παραλάβω και θα επιστρέψω με τον πελάτη στην πόλη μου με μονή καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής,αν είναι πριν τις 12 και με διπλή αν είναι μεταξύ 12 και 5 το πρωί.


Σε αυτό διαφωνώ, εδώ κάπου υπάρχει κάτι μη λογικό.

Ποιο λογικό θα ήταν:

Κλήση απο εκτός έδρας(!), τότε πάνε έλα με μονή, την νύχτα με διπλή.
Παράδειγμα στα μέρη μας: λήση απο Αλεξάνδιρα (50 χ.μ. απο Νάουσα).

Κλήση απο εντός έδρας: μόνο μία διαδρομή με διπλή, την νύχτα πάλι με διπλή.
Παράδειγμα στα μέρη μας: κλήση απο Γιαννακοχώρι (6 χ.μ. απο Νάουσα)

 
   Ένας άλλος πρακτικός λόγος που δεν συμβαίνει αυτό (να βάλει διπλή
   όταν φτάσει στην Αθήνα να σε παραλάβει δηλαδή), είναι ότι αν όλα
   αυτά συμβαίνουν μεταξύ 12 και 5 το πρωί, θα έπρεπε να
   βάλει...τετραπλή ταρίφα για να είναι νυχτερινό το τιμολόγιο. Και
   αυτό δεν γίνεται :)`      
`       


Ίδιο ισχύει και για διαδρομή απο πιάτσα που πάει εκτός περίμετρικής: η ταρίφα διπλή, είτε είναι 23:00 είτε είναι 1:00.

Αν ξεκινήσεις πριν τις 12 το βράδυ για να βγεις εκτός πόλεως (και να μην επιστρέψεις πίσω με το ίδιο ταξί),

[...] Λεπτομέριες

Κατάλαβα τις λεπτομέρειες.

Αλλά η ουσία είναι: η διαδρομή εκτός περιμετρικής χρεώνεται με διπλή, και το γεγονός της ώρας δεν επηρεάζει την τιμή.

 

(...)

Ελπίζω μια δεύτερη ανάγνωση του πρώτου μου mail σε συνδιασμό με τα παραπάνω να βοηθούν. Αν όχι, πες μου σε παρακαλώ που είναι η ασάφεια. Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά ως καινούριες έννοιες μπορεί να αποδεικνύονται πολύπλοκα...


Ελάχιστες η έννοιες, ελάχιστες η διασυνδέσεις. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο.
 

Έχουν όμως τη λογική τους.


Λογικό είναι αυτό, που είναι άμεσα διαφανές και ξεκάθαρο, και μάλιστα για τον τελικό πελάτη. Με αυτό το κριτήριο, οι κανονισμοί δεν(!) είναι λογικοί, εφόσον δεν υπάρχουν δημοσιευμένοι με σαφήνεια (επεξήγηση, αιτιολόγηση και παραδείγματα).

Τεράστιο έλλημα του κλάδου!

 

Acro wrote:

 

Ουσιαστικά δεν διαφωνώ καθόλου στο ότι κάπου θα έπρεπε να είναι δημοσιευμένοι όλοι οι σχετικοί κανονισμοί. Όχι μόνο για τον πελάτη, αλλά και για τον επαγγελματία ως μέσο αναφοράς. Δεν το έχω ψάξει, θα το κοιτάξω και θα σου πω.


Τώρα για το θέμα του παραδείγματός σου...


Κλήση απο εκτός έδρας(!), τότε πάνε έλα με μονή, την νύχτα με διπλή.
Παράδειγμα στα μέρη μας: λήση απο Αλεξάνδιρα (50 χ.μ. απο Νάουσα).

Κλήση απο εντός έδρας: μόνο μία διαδρομή με διπλή, την νύχτα πάλι με διπλή.
Παράδειγμα στα μέρη μας: κλήση απο Γιαννακοχώρι (6 χ.μ. απο Νάουσα).


Το ότι είναι εντός έδρας στο δεύτερο παράδειγμά σου με το Γιαννακοχώρι, δεν τον αποζημιώνει για τα 6 χιλιόμετρα που θα κάνει για να έρθει να σε παραλάβει. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, η Επανωμή που *είναι εντός έδρας*, απέχει και καμιά 25αριά χιλιόμετρα από την πόλη. Οπότε αν έρθω να παραλάβω από εκεί με τον τρόπο που λες, θα πληρωθώ μεν με τη διπλή ως αποζημίωση για τα χιλιόμετρα που έκανα για να φτάσω, αλλά δεν θα πληρωθώ με το νυχτερινό τιμολόγιο. Θα έπρεπε να έχω όντως τετραπλή ταρίφα (νυχτερινό τιμολόγιο+διπλή ταρίφα ως αποζημίωση απόστασης που έκανα για να φτάσω) προκειμένου να πληρώνομαι και για τα δύο.

Ουσιαστικά πάντα ισχύει το πρώτο σου παράδειγμα με την Αλεξάνδρεια όταν βγαίνεις εκτός περιμετρικής, ασχέτως με το αν παραμένεις εντός έδρας. Και την μέρα βγαίνοντας από την περιμετρική θα βάλει ο οδηγός μονή ταρίφα, θα έρθει στο Γιαννακοχώρι να σε παραλάβει, και θα γυρίσει με μονή (και πάλι προκειμένου να αποζημιωθεί για τα χιλιόμετρα που
  θα κάνει βγαίνοντας από την πόλη, είτε είναι 3 είτε είναι 6 είτε είναι 100).
Απλώς το βράδυ, αυτή η αποζημίωση είναι ακριβότερη (νυχτερινό τιμολόγιο), και γι' αυτό έρχεται με διπλή. Για λόγους ευκολίας το νυχτερινό τιμολόγιο συμπίπτει με τη διπλή ταρίφα.

Κατανοητότερο ελπίζω;
Ενημέρωσέ με...
Φιλικά
Γιάννηςilias lazaridis wrote:

(...)
Κατανοητότερο ελπίζω;


Κατανόησα προ καιρού το σκεπτικό των οδηγών, απλά πιστεύω πως αυτή η χρέωση δεν είναι ορθή, και ίσος και παράνομη.

Μέχρι να δω γραπτά σε νομοσχέδιο η κείμενο υπουργείου αντίθετη αναφορά, ισχύει για μενα αυτό που είδα σε διάφορες αναφορές στον νόμο:

 * Δεν επιτρέπετε η έναρξη του ταξίμετρου πριν την επιβίβαση.
 * Η ανώτατη χρέωση είναι η διπλή

Ίσος ήταν ενδιαφέρον και για εσένα, να μου αποδείξεις (με επίσιμο νομοθετικό κείμενο, όχι με κείμενο σωματίου) το αντίθετο.

Επέκτηνα την ανάλυση αρκετά:

http://lazaridis.com/406.html
 

Acro wrote: 

 

Καλησπέρα και πάλι...
Η χρέωση σίγουρα δεν είναι παράνομη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το οποιοδήποτε ραδιοταξί ή σωματείο, εκδίδει τιμοκαταλόγους και οδηγίες που είναι παράνομες. Τώρα, ποια όργανα του κράτους συναινούν ή προτείνουν τον τρόπο και το ύψος των χρεώσεων, αυτό δεν το γνωρίζω. Φαντάζομαι ότι είναι αρμοδιότητες του Υπουργείου Συγκοινωνιών ή και της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης, πχ Νομαρχίας (ώστε να ορίζει τα κατά τόπους ισχύοντα βάσει των ιδιομορφιών κάθε τόπου).

Το να παραθέτεις δυο απομονωμένες διατάξεις ως μόνες έγκυρες μέχρι να δεις το αντίθετο ή κάτι συμπληρωματικό γραπτά δεν νομίζω ότι τις καθιστά αυταπόδεικτα ισχύουσες σε κάθε περίπτωση.

Δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα να σου αποδείξω το νόμιμο ή όχι κάποιας χρέωσης. Προσπάθησα να απαντήσω στα ερωτήματά σου για το σκεπτικό των χρεώσεων. Τώρα αμφισβητείς την νομιμότητά τους. Δεν έχω στα χέρια μου κάποιο γενικό κανονισμό με αριθμούς διατάξεων, αποφάσεων κλπ κλπ, αν και θα το ήθελα. Αν βρεθεί στα χέρια μου, θα στο προωθήσω. Αν έχω περισσότερα στοιχεία επίσης θα στα προωθήσω.

Αν πάντως βρισκόμαστε ποτέ (υποθετικά) να κάνουμε αυτή τη συζήτηση επειδή αμφισβητείς την χρέωσή μου (σε αντίστοιχη περίπτωση με το παράδειγμά σου για το Γιαννακοχώρι κλπ που σου έτυχε), θα καλούσα την τροχαία προκειμένου να διευθετήσει/διευκρινήσει το ζήτημα, καθώς και υπεύθυνους του ραδιοταξί προκειμένου να σε παραπέμψουν ή να σου παρέχουν τις ανάλογες πηγές. Έχει συμβεί (όχι σ' εμένα) αρκετές φορές, και γνωρίζω την εξέλιξη (εφ' όσον πάντα δεν έχει παρανομήσει/αδικήσει ο οδηγός του ταξί).
Σε κάθε περίπτωση, είμαι σίγουρος πως αφ' ενός θα δικαιωνόμουν αμέσως (ή και στο δικαστήριο αν έφτανες να μου κάνεις μύνηση αμφισβητώντας τους αστυνομικούς, φαντάζομαι έχεις το δικαίωμα), αφ' ετέρου θα υποχρεωνόσουν να με αποζημιώσεις για τον χρόνο που έχασα μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί και να λυθεί το ζήτημα. (Ή/και για τον χρόνο που έχασα στο δικαστήριο, έξοδα δικηγόρων κλπ).

Φιλικά
Γιάννης
 ilias lazaridis wrote:

Το τραγικό είναι: Ο ίδιος είσαι οδηγός, και δεν μπορείς να με παραπέμψεις σε μία σαφή δημόσια καταγραφή

[...] - διάφορα

Δεν είναι θέμα πίστης, αλλά τεκμηρίου.

Εγώ επιμένω: για το εντός έδρας δρομολόγιο, αυτή η χρέωση είναι παράνομη.

"Έναρξη ταξίμετρου με την επιβίβαση", "Πληρωτέο το ποσό που γράφει το ταξίμετρο" (έτσι λένε διάφορα κείμενα).

Εφόσον υπάρχει εξαίρεση σε αυτό (όπως λένε τα σωματεία), πρέπει να υπάρχει κάπου γραπτός(!) στον νόμο(!).

Και είναι αρκετά τραγικό το ότι δεν μπορείς να εναντιοθείς (ως επαγγελματίας οδηγός) άμεσα και με σαφήνεια στην σχετικά λογική μου ένσταση.

Acro wrote:

Η δουλειά μου ως επαγγελματίας οδηγός είναι να γνωρίζω τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μου, και όχι τους νόμους που τα υποβάλουν. Έξι χρόνια τώρα, δεν μου χρειάστηκε να ανατρέξω σε κάποια νομοθεσία. Αν χρειαστεί να πιστοποιήσω την νομιμότητα του τρόπου εργασίας μου θα απευθυνθώ στα αρμόδια όργανα.
Νομίζω ότι ο πρώτος από τον οποίο πρέπει να ζητήσεις τεκμήρια είναι το ραδιοταξί το οποίο πιστεύεις ότι σε αδίκησε / παρανόμησε. Και ταυτόχρονα η αστυνομία. Έκανες αυτά τα δύο και δεν είχες αποτέλεσμα;
  Απευθύνσου σε κάποιο δικηγόρο. Το internet μπορεί να περιέχει πολλά πράγματα, αλλά δεν περιέχει απαραιτήτως τα πάντα.

ΓιάννηςAcro wrote:

Ένα Φ.Ε.Κ. που βρήκα και μάλλον σε ενδιαφέρει είναι το παρακάτω:

http://www.civilitas.gr/books/laws/3109-2003.pdf

Εφιστώ την προσοχή στο Άρθρο 1 παράγραφος 6

καθώς και στο Άρθρο 2 που εξηγεί το θέμα της διοικητικής μονάδας (έδρας) στην οποία ανήκει το ταξί.

Κατά τα άλλα, αρμόδιοι να σου απαντήσουν λεπτομερώς (και να σου παράσχουν τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα-διατάξεις) είναι οι τοπικές αρχές και το ραδιοταξί της Νάουσας.


ilias lazaridis wrote:

(...)

Τραγικό, απλά τραγικό.

 

Acro wrote:  

 

Το τραγικό που βλέπω εγώ, είναι ότι συνεχίζω να σου απαντάω κι εσύ να μην καταλαβαίνεις.

Πες μου σε παρακαλώ
1)Τι ακριβώς θεωρείς τραγικό;
2)Απευθύνθηκες στο ραδιοταξί; Τί σου είπαν;
3)Απευθύνθηκες στην αστυνομία; Τί σου είπαν;
4) Είδες το  http://www.civilitas.gr/books/laws/3109-2003.pdf   Άρθρο 1 παράγραφος 6 (και ειδικά η Αα) και Άρθρο 2 και ΔΕΝ καλύφθηκες;
5)Γνωρίζεις πολλούς επαγγελματίες που θυμούνται απ' έξω ή κουβαλάνε μαζί τους τις διατάξεις που διέπουν το επάγγελμά τους σε Φ.Ε.Κ. και Νομαρχιακές αποφάσεις;
6) Αν δεν έχεις αντίρρηση, θα δημοσιεύσω όλη αυτή την αλληλογραφία μας στο blog μου (χωρίς το πραγματικό σου όνομα, αν επιθυμείς), να μας πει και ο υπόλοιπος κόσμος τι καταλαβαίνει. Αν δεν μου δίνεις την άδεια, απλώς θα μεταφέρω την όλη συζήτηση, παραθέτοντας ΜΟΝΟ τα δικά μου λεγόμενα και κάνοντας αναφορά στα δικά σου πλαγίως, αλλάζοντας όνομα και τοπωνύμια.

Σε παρακαλώ απάντησε συγκεκριμένα, χωρίς αοριστολογίες.

 

 

ilias lazaridis wrote:

Πες μου σε παρακαλώ
1)Τι ακριβώς θεωρείς τραγικό;


όπως έγραψα:

"      Και είναι αρκετά τραγικό το ότι δεν μπορείς να εναντιοθείς (ως
       επαγγελματίας οδηγός) άμεσα και με σαφήνεια στην σχετικά
       λογική μου ένσταση."
 

2)Απευθύνθηκες στο ραδιοταξί; Τί σου είπαν;
3)Απευθύνθηκες στην αστυνομία; Τί σου είπαν;


Απευθύνθηκα σε έναν οδηγό ταξί στο διαδίκτυο, στον οποίο διέκρινα πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα δίκαια και αποτελεσματικά.

4) Είδες το  http://www.civilitas.gr/books/laws/3109-2003.pdf   Άρθρο 1 παράγραφος 6 (και ειδικά η Αα) και Άρθρο 2 και ΔΕΝ καλύφθηκες;


Το κείμενο αυτό μου το αναφέρεις τώρα(!), δηλαδή μετά που είπα δύο φορές ότι είναι "τραγικό" ότι δεν μπορείς να με παραπέμψεις σε κείμενο.
 


5)Γνωρίζεις πολλούς επαγγελματίες που θυμούνται απ' έξω ή κουβαλάνε μαζί τους τις διατάξεις που διέπουν το επάγγελμά τους σε Φ.Ε.Κ. και Νομαρχιακές αποφάσεις;


Δεν παίζει ρόλο.

Ο επαγγελματίας κρατά μία περίληψη των σημαντικότερων στοιχείων.

Και εάν αυτό αποτελεί πολύ κόπο, τότες φροντίζει το σωματείο του για αυτό.

6) Αν δεν έχεις αντίρρηση, θα δημοσιεύσω όλη αυτή την αλληλογραφία μας στο blog μου (χωρίς το πραγματικό σου όνομα, αν επιθυμείς), να μας πει και ο υπόλοιπος κόσμος τι καταλαβαίνει. Αν δεν μου δίνεις την άδεια, απλώς θα μεταφέρω την όλη συζήτηση, παραθέτοντας ΜΟΝΟ τα δικά μου λεγόμενα και κάνοντας αναφορά στα δικά σου πλαγίως, αλλάζοντας όνομα και τοπωνύμια.


Μπορείς να δημοσιεύσεις την αλληλογραφία, και το όνομά μου, απλά θέσε σε παρακαλώ και έναν σύνδεσμο στο κείμενό μου.

Σε παρακαλώ απάντησε συγκεκριμένα, χωρίς αοριστολογίες.


Δεν υπήρξαν "αοριστολογίες" στα γραπτά μου.

Το "τραγικό" ήταν συγκεκριμένο, και το επεξήγησα.

-

Εντός ημερών θα κοιτάξω το κείμενο του Νόμου 3109/2003.

Μετά από αυτό θα έχω πιθανός και την απάντηση στα ερωτήματά μου.

-

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.


Acro wrote:

 

Αφ ενός, ξανακοίτα τα Mail σου. To link του σχετικού Φ.Ε.Κ. στο έστειλα 13/5 στις 7:19 το πρωί. Αλλά ακόμη κι αν σου το έλεγα τώρα, την απάντηση δεν έψαχνες; Ή μήπως μόνο τα ίχνη του λιονταριού, και όχι το ίδιο το λιοντάρι;

Αφ' ετέρου, προσπάθησα να σου απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα που έθεσες. Με τιμά που με θεώρησες το αρμοδιότερο πρόσωπο να σου απαντήσει στην Ελλάδα, όπως όμως έγραψα στην αρχική
  μου απάντηση, δεν αντιπροσωπεύω κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό μου.
Υπάρχουν σίγουρα αρμοδιότεροι και πληρέστερα ενημερωμένοι. Και το ΙΝ.ΚΑ. και ο Συνήγορος του Πολίτη, και άλλες σχετικές οργανώσεις έχουν διαδικτυακή παρουσία και είναι πάντα πρόθυμοι να το ψάξουν.

Θα "μοντάρω" τα
Mail και θα τα ανεβάσω στο blog, να δούμε τι λέει και ο κόσμος. Η συνέχεια εκεί.


 

 

ilias lazaridis wrote:

 

Αφ ενός, ξανακοίτα τα Mail σου. To link του σχετικού Φ.Ε.Κ. στο έστειλα 13/5 στις 7:19 το πρωί.


Ε ναι, μετά που είπα δύο φορές "τραγικό".
 

Αλλά ακόμη κι αν σου το έλεγα τώρα, την απάντηση δεν έψαχνες; Ή μήπως μόνο τα ίχνη του λιονταριού, και όχι το ίδιο το λιοντάρι;


(δεν αναλύω τα γραπτά αυτά)
 

Αφ' ετέρου, προσπάθησα να σου απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα που έθεσες. Με τιμά που με θεώρησες το αρμοδιότερο πρόσωπο να σου απαντήσει στην Ελλάδα,


παρερμηνεύεις, δεν είπα κάτι τέτοιο.
 

όπως όμως έγραψα στην αρχική  μου απάντηση, δεν αντιπροσωπεύω κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό μου.

 
Και αυτός με ενδιαφέρει.

Υπάρχουν σίγουρα αρμοδιότεροι και πληρέστερα ενημερωμένοι. Και το ΙΝ.ΚΑ. και ο Συνήγορος του Πολίτη, και άλλες σχετικές οργανώσεις έχουν διαδικτυακή παρουσία και είναι πάντα πρόθυμοι να το ψάξουν.


να που διάλεξα 'σένα.
 Θα "μοντάρω" τα Mail και θα τα ανεβάσω στο blog, να δούμε τι λέει και ο κόσμος.


Είμαι σίγουρος πως θα τα γράψεις αυτούσια, χωρίς περικοπές ουσίας.
 

Η συνέχεια εκεί.


Εντάξει, να ξέρεις όμως ότι αποφεύγω να γράφω στο μέσο "ιστολόγιο".

Δεν έχω πρόβλημα με ανοιχτή συνομιλία, όσο αυτή είναι σε ελεύθερα μέσα (όπως usenet)
 

-----Τέλος thread των e-mail-----

 

 

 

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Χαρά στην υπομονή σου ρε Acro.
Νταλκά στο κεφάλι σου έβαλες μου φαίνεται.....

ChristosD είπε...

Ακόμα και σε δημόσια υπηρεσία να απευθύνει κανείς ένα ερώτημα, εκεί δλδ που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ από το νόμο και καθ ύλην αρμόδιοι για να σου απαντήσουν, ακόμα κι εκεί, ο νομοθέτης τους δίνει ένα χρονικό περιθώριο, κατά περίπτωση, για να απαντήσουν. Ο κ. Λαζαρίδης θεώρησε οτι ο acro μάλλον δεν έχει άλλη δουλειά κι οτι είναι υποχρεωμένος να απαντήσει ΑΜΕΣΑ και μάλιστα με παραπομπές σε νομοθεσία, νομολογία και γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ.
Αντι να εκτιμήσει το γεγονός οτι δεν έλαβε καμιά απάντηση του στυλ "τι να σε πω ρε φιλλλαράκι, εγώ ταρίφας είμαι. αν θες να σε πω για καμιά βαλλβολλλίνη..." χαρακτήρισε τραγικό το περιεχόμενο της, αν μη τι άλλο, φιλότιμης απάντησης του acro.
Αγαπητέ κ. Λαζαρίδη, επιτρέψτε μου να απευθυνθώ σε εσάς για να σας πω οτι στη θέση του Acro, στο τέλος θα σας απαντούσα "Αν δε σε ικανοποίησε η απάντησή μου, μη με ξανακάνεις παρέα και μη με προτιμήσεις ποτέ (ως οδηγό ή ως blogger)"
But then it's just me...

Nikos είπε...

Δυστυχώς μετα τη δεύτερη φάση του διαλόγου μου ήταν δύσκολο να το παρακολουθήσω :P
Θα δοκιμάσω να το τελειώσω το πρωί με καθαρό κεφάλι γιατί δεν την πάλεψα. Μπραβο πάντως γιατί αποσαφήνισες κάποια πράγματα που σίγουρα με έχουν κάνει να αναρωτηθώ στο παρελθόν "τώρα αυτός μ'έκλεψε ή ιδέα μου?"

Γιώργος είπε...

Πας να κανεις το καλο και οριστε σε τι σημειο φτανεις....
τπτ αλλο δεν θα σχολιασω
καλο βραδυ

BG είπε...

Ωχ αμαν!

Αρχίζω να καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και χειρότερα πράγματα στη ζωή απ' τις ουρές στο ΙΚΑ! :-))

lazaridis_com είπε...

Τώρα το είδα το θέμα.

Αλλά δεν έχασα και τίποτα, παρά της κλασσικές φρικώδες παρερμηνεύσεις παρανοϊκών σχολιαστών.

Τέσπα, άντε στα Jumbo, γιατί μ'αυτήν την ζέστη ποιος αναλύει.

Κάποια μέρα η συνέχεια (και το κράξιμο για τους αχόρταγους ταρίφες) στο:

http://lazaridis.com/406.htmlΝα είστε όλοι καλά.

3ereis Kati? είπε...

@lazaridis_com
Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια :)
Σου είναι αδιανόητο να του πεις ευχαριστώ που σε βοήθησε και να τελειώνει;
Κάθεσαι και ζορίσεσαι και κρίνεις ακόμη και τους σχολιαστές παραννοϊκούς ενώ εσύ είσαι τι;
το παράδειγμα προς μίμηση;
Μαντεύω ότι θα μου τα σύρεις κι εμένα αλλά τραγούδα, γιατί μ' αυτή τη ζέστη ποιος χορεύει!

Acro είπε...

@ lazaridis_com Θεωρώ δικαίωμά τόσο δικό σου όσο και του καθενός μας, να εκφράζεις την άποψή σου, και εδώ και οπουδήποτε. Τίποτε όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα να προσβάλλεις άλλους ανθρώπους που εξέφρασαν την άποψή τους τόσο ελεύθερα όσο εσύ, φροντίζοντας όμως να μη προσβάλλουν κανέναν. Σε παρακαλώ πολύ να ανακαλέσεις τους χαρακτηρισμούς σου σε ότι τους αφορά.

lazaridis_com είπε...

Φφφφ, ζέστη, πολύ ζέστη!

Θοδωρής Χαϊκάλης είπε...

Μια απλή ανάγνωση ορισμένων κειμένων της σελίδας του θα σας δώσει να καταλάβετε πολλά για το συγκεκριμένο άτομο!!!!!!!!!!