Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Ξέρεις από ψάρι;

Πατέρας και γιος μπαίνουν κάπου στην Δελφών και μου ζητάνε να κατευθυνθούμε στο κέντρο.

-Που ακριβώς;

-Για φαγητό πάμε. Πήγαινε και θα δούμε. Μάλλον στην Αριστοτέλους θα μας αφήσεις.

Είναι απογευματάκι και έχει αρκετή κίνηση, οπότε έχουν χρόνο να πούνε τα δικά τους. Αποδεικνύεται ότι ο υιός είναι φοιτητής εδώ, ενώ ο πατέρας μάλλον Αθηναίος επιχειρηματίας κάποιου είδους. Και ενώ ήδη έχει αρχίσει να μου τη δίνει η πορεία της συζήτησης (ο πατέρας τον ρωτάει αν βρήκε τον ένα και τον άλλο καθηγητή που είναι γνωστός, και αν κάνει παρέα με τον τάδε συμφοιτητή που είναι γόνος του Χ πολιτικάντη), το θέμα ξαναγυρίζει στο φαγητό, καθώς πλησιάζουμε πλέον στο κέντρο. Οπότε ο υιός κάνει στον πατέρα, την ερώτηση που με αποτελειώνει:

-Σολομό τρως;

-Ξέρεις που έχει καλό σολομό; Θαυμάζει ο πατέρας.

-Βεβαίως, καμαρώνει ο γιος.

-Πάμε εκεί τότε.

-Στο λιμάνι θα μας πας τελικά, στο εστιατόριο ΧΧΧΧΧ, γυρνάει σ' εμένα ο γιος με ύφος.

Δάγκωνα ένα πρόχειρο σάντουιτς μπρικ/αστακό εκείνη την στιγμή, και δεν του απάντησα αναλόγως.

7 σχόλια:

nixx είπε...

!!!
Θυμίζει κάτι αμερικάνικες "νεανικές" ταινίες με τον υπερ-επιτυχημένο πατέρα που έρχεται με τη λιμουζίνα να πάρει το κακομαθημένο πλουσιόπαιδό του από το σχολείο για το spring break, καμαρώνοντας το μέλλον των επιχειρήσεων της χώρας, ίσως και τον μεθεπόμενο πρόεδρο...

Να προσέχεις και το χαβιάρι beluga όταν οδηγείς και ακούς τέτοια Acro, αν σου πέσει λερώνει το άτιμο... :P

Maσκ είπε...

Αχ το καημένο το παιδί, και μένει κάπου στη Δελφών ε; Κρίμα έπρεπε ο υπερ-επιτυχημένος πατέρας να του αγοράσει ένα σπίτι στο Πανόραμα. Να 'χει ένα ΔΙΚΟ του κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του το παιδί, οι καιροί είναι δύσκολοι...

Ανώνυμος είπε...

μόνο για τη φιγούρα είναι ο Έλληνας ταριφόνι...μην την ψάχνεις τη δουλειά..για μάπες και για φυλακή είναι όλοι αυτοί οι υποτακτικοί όλων αυτων που έχουν πιει με το μπουρι της σόμπας τον μόχθο του ελληνικού λαού...άκου λέει με τον γιο του τάδε πολιτικάντη να κάνεις παρέα...σε καλό δρόμο ο μικρός του γλειψίματος θα προκόψει.

Lina είπε...

ντόπιος ο σολωμός έτσι; =D

Ανώνυμος είπε...

Τελικα μαθαμε αν εκει εχει καλο σολωμο; Γιατι αμα εχει, Acro ελα να με πεταξεις που εχω μια λιγουρα...:Ρ

@mitse ουτε στην Πυλαία ή εστω στην Ανω Τουμπα... Που ειπαμε οτι μένει; Στην Δελφων...Ααααααα και γω εκει μενω, αλλα δεν τρωω σολωμο.:)

Acro είπε...

Η μεγάλη πλάκα(;) είναι ότι αυτό το παιδί αύριο θα γίνει ίσως πολιτικός και θα περιμένουμε να καταλάβει τι περνάμε. "Ας φάνε παντεσπάνι" ή μάλλον "Ας φάνε σολομό" θα είναι η απάντησή του στις αστρονομικές τιμές της ταπεινής σαρδέλας.
Εμένα μου έκανε εντύπωση που σπουδάζει εδώ και όχι στην Αγγλία ή στις Η.Π.Α. Μάλλον επειδή εδώ έχει τα κονέ για το λαμπρό του μέλλον.

hopkins είπε...

Ξέρεις που έχει καμιά καντίνα με καλό "βρώμικο" μπρικ; Είναι το αγαπημένο μου έδεσμα απ' όταν τριγυρνούσα πιτσιρικάς στα ζάμπλουτα σοκάκια της Πρέβεζας. :Ρ