Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Στερεότυπα

Για αρκετό κόσμο, το επάγγελμα κάποιου είναι συνυφασμένο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, σε επίπεδο συμπεριφοράς, ενδιαφερόντων, ιδιοτήτων και αντιλήψεων. Έτσι, μπαίνοντας σ' ένα ταξί, περιμένουν από τον οδηγό ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω: (Στις παρενθέσεις παραθέτω πραγματικά παραδείγματα) [Στις αγκύλες τα σχόλιά μου].

Είναι άρρωστος ποδοσφαιρόφιλος: Ακούει μόνο αθλητικά ραδιόφωνα με την ένταση του ραδιοφώνου του στα 9/10. Γνωρίζει τα αποτελέσματα όλων των αγώνων, ενώ έχει έγκυρα προγνωστικά για όσους βρίσκονται σε εξέλιξη (Πόσο είναι το ματς; Τι λες να κάνει ο ΠΑΟΚ;) Έχει χαζο-τεκμηριωμένες απόψεις για παράγοντες, παίκτες και διαιτητές. Το ταξί είναι γεμάτο αθλητικές εφημερίδες, δελτία στοιχήματος και Προ-Πο. (Έπαιξες στοίχημα σήμερα; Όχι; Γιατί, ξέχασες;) Στο τηλέφωνο μιλάει μόνο με άλλους "καμένους", σιχτιρίζοντας την ατυχία που τον έστειλε στον "κουβά" ανατρέποντας το σκορ στο 89ο λεπτό του αγώνα, ή καμαρώνοντας για τα 30 ευρώ που κέρδισε [στο δελτίο που του κόστισε 50, τη μέρα που ξόδεψε 300 συνολικά].

Ακούει μόνο λαϊκά: Κατά προτίμηση βαριά, τρίτης διαλογής σκυλάδικα με συλλεκτική αξία. Οποιαδήποτε άλλη μουσική επιλογή, προκαλεί τρομερή έκπληξη (Πρώτη φορά μπαίνω σε ταξί που παίζει mp3s rave, rock, chill, abient, ραδιόφωνο 88,5, imagine, republic, super FM!!!), ή εκνευρισμό στους πελάτες (Τι βλακείες ξένα ακούς. Βάλε Λαϊκός FM και δυνάμωσέ το να γουστάρουμε) [Ελπίζω να μη σας πειράζει που μάλλον θα τρακάρουμε καθώς θα παθαίνω σπασμούς από το αλλεργικό σοκ].

Είναι Γενικός Οδηγός Πόλεως - Χρυσός Οδηγός: Γνωρίζει τα πάντα. Πού βρίσκεται η κάθε τράπεζα (στην Γενική Τράπεζα της Τσιμισκή θέλω να πάω. Δεν γνωρίζετε που είναι; Εγώ γι' αυτό πήρα ταξί).
Γνωρίζει πού έχει υποκαταστήματα η κάθε υπηρεσία (Καλά, δεν ξέρετε που κάνω αίτηση για φυσικό αέριο; Δεν είστε από εδώ;), καθώς και ποια ακριβώς διαδρομή ακολουθεί κάθε λεωφορείο (πηγαίνω δυο στάσεις πριν το τέρμα του 24, εκεί που έχει ένα μανάβικο).
Ξέρει σε ποιο μαγαζί τραγουδάει κάθε αοιδός (Θα μας πας στην Πέγκυ), ποιο μαγαζί έχει μπουζουκάκι και καλούς ψαρομεζέδες, φτηνά και καλά "επώνυμα" ρούχα, καλό αλλά όχι πολύ κόσμο [Και να ξέρω δεν θα σε πάω για να συνεχίσει να έχει καλό κόσμο], ποιο ξενοδοχείο είναι οικονομικό αλλά σίγουρα καθαρό [δεν έχω κάνει υγειονομικούς ελέγχους πρόσφατα, ούτε συνηθίζω να μένω σε ξενοδοχεία της πόλης μου].

Είναι Οδηγός Παράνομων Δραστηριοτήτων: Γνωρίζει τηλέφωνα "κοριτσιών" (Μεγάλε, δώσε το τηλέφωνο καμιάς "σίγουρης", να έρθει στο ξενοδοχείο να μας τρίψει) [Αυτό συνήθως από μεσήλικες επιχειρηματίες επισκέπτες στην πόλη].
Ξέρει που έχει ναρκωτικά, -μαλακά- (Πήγαινέ με κάπου να βρω κάνα τσιγαράκι. -κλείσιμο ματιού- Εσύ ξέρεις), -σκληρά- ( Πού συχνάζουν τα πρεζόνια; [η ερώτηση από γονείς που ψάχνουν τον τοξικομανή γιο τους, στις τρεις τα ξημερώματα στην Αριστοτέλους].
Ξέρει που θα βρει κλεμμένα αγαθά, ανταλλακτικά κυρίως, (έλα τώρα, όλο και κάποιον "δικό σου" θα έχεις να μας βρει μια "σιντιέρα").
[Παραδόξως, όπλα δεν μου έχουν ζητήσει ακόμη].

Είναι κινητός Οδηγός αγοράς αυτοκινήτου: Όχι μόνο είναι το μοναδικό του ενδιαφέρον, αλλά ξέρει τα πάντα για όλα τα αυτοκίνητα (Μπορεί το VVT-i να πηγαίνει καλύτερα από το VVX-iL; Να πάρω το Mazda RX8 ή το Audi TT την έκδοση RS που έχει 28 άλογα παραπάνω; Τα Γιαπωνέζικα (γενικά) ή τα Ευρωπαϊκά (πάλι γενικά) είναι καλύτερα;). [Ξέρω τα υπέρ και τα κατά για τις 6-7 μάρκες/τύπους που βγαίνουν για ταξί. Δεν δουλεύω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο παντός τύπου, ούτε είμαι δια βίου συνδρομητής στο "4 Τροχοί".]
Ξέρει τα πάντα για όλες τις βλάβες (Προχθές άργησε να πάρει μπρος, και μου έχει ανάψει ένα πορτοκαλί λαμπάκι. Τι λες να είναι;) [Αν άναψε ένα μόνο πορτοκαλί λαμπάκι δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν ανάψουν δυο η τρία κόκκινα να αρχίσεις να ανησυχείς].


Είναι ο (Σκλάβος) Σοφέρ της κυρίας Νταίζης: Δεν χρειάζεται να του φερθείς στοιχειωδώς ευγενικά ή έστω ανθρώπινα. (Καλαμαριά! -Σκέτη προστακτική, όπως λέμε "Ντεεεε" στο γαϊδούρι).
Είναι σκλάβος του Αμερικάνικου Νότου πριν τον εμφύλιο (Αν δεν είμαστε εκεί σε δέκα λεπτά, ο πατέρας μου θα σε τσακίσει [Μου το έχει πει καβαλημένη ξανθούλα κοπελίτσα αυτό]).
Δεν έχει ανάγκη από ύπνο, φαγητό, τουαλέτα ή ξεκούραση (Για φαγητό πηγαίνεις και είσαι δυο τετράγωνα από το σπίτι σου; Εντάξει, πήγαινέ με στην άλλη άκρη της πόλης και γυρίζεις να φας αργότερα. [Τώρα, αν εκτός από το ότι πεινάς, σε περιμένουν για φαγητό και έχεις ήδη αργήσει, δεν έχει καμία σημασία]).
Επίσης, ο ταξιτζής δεν...υπάρχει. Οι επιβάτες σαν να είναι ολομόναχοι, μαλώνουν, φωνάζουν, γελάνε λένε μυστικά μεταξύ τους και στο τηλέφωνο, αφηγούνται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες (Μόλις βγήκα από τον γιατρό, έχω τριχομονάδες / έκζεμα / μύκητες) [Μόλις κατέβει, να απολυμάνω χρήματα, χέρια, κάθισμα, πόρτα] .

Είναι Κοινωνικό Σφυγμόμετρο : Αφού συναντάει κάθε είδους ανθρώπους, είναι σίγουρη πηγή κοινωνικών πληροφοριών για τον κάθε ασφαλιστή, δικηγόρο, πολιτευόμενο, πωλητή ή απλώς περίεργο. (Τι λέει ο κόσμος για την οικονομία / πολιτική / ειδήσεις; Πώς πάνε οι δουλειές τους; Πώς τα βλέπουν τα πράγματα; Εσύ τι λες; [Λέω ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως οι κοινωνικοπολιτικές μου απόψεις, τα μοιράζομαι κατά βούλησην, όχι κατά παραγγελίαν]).

Είναι αλάθητος: Πώς είναι ο Σουμάχερ; Ε, καλύτερος! Δεν του επιτρέπεται κανένα οδηγικό λάθος. Δεν μιλάω για βλακεία αλλά για ανθρώπινο λάθος. (Καλά ρε, δεν είδες το STOP και είσαι και επαγγελματίας;) [Όχι δεν το είδα γιατί το κρύβει αρκετά καλά το δέντρο μπροστά του. Το "επαγγελματίας" παραδόξως, δεν είναι συνώνυμο του "Θεός"].
Επίσης δεν κάνει ποτέ λάθος στον προορισμό (Πώς μπέρδεψες το Επιπλόραμα με το Επιπλόκαστρο; [Έλα ντε; Κάθε μέρα εκεί είμαι]), ούτε και στην επιλογή της διαδρομής μέχρι τον προορισμό (Από που με έφερες; Εμένα ο άντρας μου ξέρει ένα δρόμο που φτάνουμε σε δέκα λεπτά). [Ασχέτως αν μπαίνει ανάποδα σε δυο μονόδρομους, ή είναι η μοναδική διαδρομή που κάνει τα τελευταία τριάντα χρόνια, οπότε την έμαθε αναγκαστικά].

Τελικό συμπέρασμα: Για μερικούς ανθρώπους, όλα τα δάχτυλα είναι ίσα. Ακόμη κι όταν δεν είναι δάχτυλα...

20 σχόλια:

DaNaH είπε...

Χαχαχα! Απίστευτο μου φαίνεται να τα έχεις ζήσει όλα αυτά! Χαρά στο κουράγιο σου! :)

Wire_n_Wood είπε...

Ta lampakia mou...

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Επίσης, καθώς μπαίνουν στο ταξί και βλέπουν το κομπγιούτερα που έχεις εκεί μπροστά από τον αναδευτήρα βενζίνης (1, 2, 3, 4, 5 και ραλί), λογικά σου λένε και «έχω ένα κομπγιούτερ και δεν μου κάνει μπλα μπλα…»

Διότι εσείς οι ξερόλες ταξιτζήδες φταίτε για την ανεργία σήμερα, αν δεν υπήρχατε θα δούλευαν και οι υπόλοιποι κλάδοι.

«Αγάπη μου, γιατί δεν παίζει η τηλεόραση; Να πάρουμε στον Χρυσό Οδηγό για έναν τεχνίτη;»
«Τι να ξοδευόμαστε; Την Κυριακή που θα πάρουμε ταξί για να πάμε στη μάνα σου να φάμε θα ρωτήσουμε τον ταξιτζή. Εγώ τις προάλλες πέτυχα έναν που μου είπε πώς να κάνω σάιτ στο ιντερνέτ. Έβαζε και τίτλους σε ταινίες.»

Νομίζω, πάντως, πως το πιο σοβαρό σου παράπτωμα είναι η αθλητική σου ανεπάρκεια.

Wire_n_Wood είπε...

Duo pramata 8a h8ela na ma8w, an 8umasai:

1. Poios sou eipe "ti blakeies akous" (epi le3ei omws?)

2. Ti apanthses sto m***kismeno, tou opoiou o pateras 8a se "tsakize"...

Acro είπε...

@tzot Τα αθλητικά μόνο με εμφύτευση to the brain θα τα μάθω. Είναι το χειρότερό μου ever νομίζω...

@deja 1) Το τι βλακείες ακούς το έχω ακούσει από αρκετούς 40-50αρηδες μεθυσμένους, καθώς και από σκυλούδες 30-40χρονες που αν έχουν καθήσει μπροστά, απλώνουν χέρι και αλλάζουν μόνες τους τη συχνότητα (αφού σκαλίξουν τις μνήμες του ραδιοφώνου και απογοητευτούν.

2)Η φάση με την κοπελίτσα έγινε στις αρχές της καριέρας μου, οπότε της είχα απαντήσει κάτι minimal τύπου "Πείτε στον πατέρα σας ότι δεν λειτουργώ καλά όταν με απειλούν, οπότε μάλλον θα αργήσουμε. Ας μου το πει ο ίδιος όταν φτάσουμε εκεί αν πιστεύει ό,τι τον παίρνει, και θα σας αφήσω να του εξηγήσετε γιατί καλέσατε ταξί ένα τέταρτο πριν την ώρα που πρέπει να βρίσκεστε εκεί, ενώ η διαδρομή χρειάζεται 20-25 λεπτά στην καλύτερη περίπτωση."

Αν είχε συμβεί τώρα, θα της έλεγα (στην light εκδοχή που θα ήμουν σε καλή διάθεση) "Ξαναπάρτε τον τηλέφωνο. Θα ήθελα να τον ηχογραφήσω να μου το λέει αυτό, ώστε μετά να το εξηγήσει στο δικαστήριο".

Wire_n_Wood είπε...

Auto einai! Oso megalwneis, toso pio lakwn ginesai. :D

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

@Deja_Voodoo: 'ζειν 'φείν.

@Acro: Θα σε βάλουμε στο ΑΜΑΑ.

Ανώνυμος είπε...

....κι εγώ που νόμιζα ότι το κύριο επάγγελμά σας είναι ..μετεορολόγος :)

hrdoukas είπε...

"Ξέρω τα υπέρ και τα κατά για τις 6-7 μάρκες/τύπους που βγαίνουν για ταξί"

Δε θα 'ταν άσχημα αν καμιά φορά επεκτεινόσουν στο παραπάνω. Δεδομένου οτι λοξοκοιτάζω προς την πετρελαιοκίνηση θα μ' ενδιέφερε να διάβαζα την ανάλυση ενός "diesel saloon car power user"

Α, ναι... το Τζουργκάρντεν- Λίλεστρομ τι να το παίξω;

Acro είπε...

@tzot θέλω να γίνω επίτιμο μέλλος στο ΑΜΑΑ

@stsimb Πώς το ξέχασα αυτό; Και την πρόβλεψη του καιρού με ρωτάνε, και μερικοί επιμένουν πως κάτι παραπάνω θα ξέρω (Αλήθεια είναι που είπανε για χιόνι το Σ/Κ;)

@ΧρΔούκας Δεν θα ήθελα να γράψω τη γνώμη μου για τα διάφορα μοντέλα, γιατί βλέπω να "ποδοσφαιροποιείται" το blog από φανατικούς οπαδούς της μίας ή της άλλης μάρκας. Άσε που σίγουρα υπάρχουν έγκυρες κριτικές από έμπειρους ανθρώπους που είναι η δουλειά τους και γνωρίζουν πολύ καλύτερα. Να πω μόνο ότι βασικός γνώμονας στο ταξί, είναι η αντοχή και η χαμηλή...επισκεψιμότητα στα συνεργεία. (Μιλάμε για οχήματα που λειτουργούν 20-22 ώρες το 24ωρο και κάνουν πάνω από 100.000 χιλιόμετρα το χρόνο, και μπορεί να κάνουν 2-3 service το μήνα, καθώς τα χιλιόμετρα συμπληρώνονται για πλάκα). Ευχαρίστως να σου απαντήσω λεπτομερέστερα σε mail, βασιζόμενος σε αυτά που βλέπω και ακούω από συναδέλφους.

Όσο για το Τσουρεκάτεν - Λίντερμπεργκ που ρωτάς, παίξτο αδιάφορος :)

Takis Varatzas είπε...

Ontos file moy Acro, ta kalypses ola !!! Apla den yparxei. Xaxaxaxaxa...

AA είπε...

Κορυφαιο!!! :-D :-D :-D

Αγαπητέ Acro, το οτι κάποιοι επιβάτες σε βλέπουν σαν την ενσάρκωση του Google Earth θα πρέπει να το δείς σαν επιχειρηματική ευκαιρία και όχι σαν ενόχληση :-) . Εδώ υπάρχει κόσμος ο οποίος πληρώνει για να κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή στο γα*&*#%$*@&Iphone, νομίζεις οτι δεν είναι προετοιμασμένοι να σου δώσουν 50 λεπτά του Euro για να νοικιάσουν τις ζεστές-καυτές-άμεσα προσβάσιμες "γνώσεις" σου για τη διάρκεια της διαδρομής;

"...ερώτηση από γονείς που ψάχνουν τον τοξικομανή γιο τους, στις τρεις τα ξημερώματα στην Αριστοτέλους"
Παρ' όλο που καταλαβαίνω τι εννοείς...νομίζω οτι είναι λίγο βαρύ για "αστείο".

Άσχετα απο τα στερεότυπα πάντως...έχει "προβλήματα" ο κόσμος :-D

Acro είπε...

@AA Μερικά πράγματα θα προτιμούσα να τα αφήσω στους επαγγελματίες (αλλιώς πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό) :)
Άσε που μπορεί πάντα να θυμάμαι λάθος την πληροφορία ή να εκφέρω υποκειμενική άποψη. (Ειδικά σ' αυτό με τις ομάδες όπως καταλαβαίνεις είμαι παντελώς άσχετος. Τόσο που συνήθως μαθαίνω ότι έχει ντέρμπυ Κυριακή, μια ώρα πριν το ματς, στο δρομολόγιο όπου φίλαθλοι με οδηγούν στο στόμα του λύκου (όσο πιο κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ όπου ήδη πέφτουν δακρυγόνα πχ :))

"...ερώτηση από γονείς που ψάχνουν τον τοξικομανή γιο τους, στις τρεις τα ξημερώματα στην Αριστοτέλους"
Αυτό το θέμα, σίγουρα δεν το αναφέρω για αστείο. Υπάρχει βέβαια η πικρή ειρωνεία στην ιδέα που έχει ο άνθρωπος ότι ο ταξιτζής είναι της "πιάτσας" άρα ξέρει τα πάντα, ειδικά τα παράνομα. Που δεν είναι έτσι, καθώς βλέπεις μεν πολλά, προσπαθείς όμως να μείνεις όσο πιο μακριά γίνεται, καθώς είσαι έξω για να δουλέψεις, όχι για να μπλέξεις.
Δεν είναι λοιπόν, επανέρχομαι αστείο το περιστατικό. Είναι τραγικό από τις τραγικότερα και ως τέτοια το παραθέτω. Ξέρω ότι το θέμα είναι βαρύ, το έχω θίξει μια δυο φορές εμμέσως, αλλά δεν έχω σκοπό να επεκταθώ εδώ. Για 'μένα είναι θέμα ειδικών, ως επί των πλείστων γιατρών, να μιλήσουν ή να βοηθήσουν σ' αυτές τις καταστάσεις.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, γιατί νοιώθω ότι μακρηγόρησα πάλι :)

Mitsoulas είπε...

E όχι και να σου αλλάξουν και τη μουσική! Αυτό παραπάει!!!

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Με αφορμή την διαπίστωση του Mitsoulas:

Ο σωστός πελάτης ταξί κουβαλάει μαζί του την αγαπημένη του μουσική σε κλειδάκι USB και σε CD, κάθεται στη θέση του συνοδηγού για να βάλει τη μουσική του να παίζει πριν καν πει πού θέλει να πάει, και στο τέλος της διαδρομής, στο «ξεχάσατε το δισκάκι σας» του οδηγού, χαμογελάει και απαντάει «χάρισμά σου να το ακούς για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, ποταπέ ταρίφα».

Φυσικά, ο σωστός πελάτης ταξί, ακριβώς λόγω των πιο πάνω τακτικών του, είναι και εγγεγραμμένος ως προστατευόμενο είδος από την WWF, αφού τον βρίσκουν συχνά σφαγμένο και με θραύσματα ημιδιαφανούς πλαστικού στον πρωκτό του.

Lina είπε...

παίζει να μαι απ τους λίγους παντως που έχω πετυχει ταξιτζη να ακουει όπερα εκστασιασμένος!


ο πρώτος ταξιτζής που πήρα όμως όταν έφτασα ως φοιτητρια στη θεσσ ήταν όλα μαζί αυτά που λες. άκουγε αθλητικά στο φουλ, κάπνιζε κι έβριζε συνεχώς. κάποια στιγμή μου λέει "κούκλα εδώ κάνεις το σταυρό σου. μπήκαμε τούμπε, κι εδώ είναι ο ναός" χαχχαχαχχαχα!!

Lina είπε...

* τούμπα =Ρ

Acro είπε...

@Tzot Από την άλλη, θα μπορούσα να κρατάω τα CD και να τα βγάζω προς πώληση. 3/10 πελάτες θα αγόραζαν ευχαρίστως τα τρίτης διαλογής σκυλάδικα μισοτιμής :)

@Lina Με την τύχη της πρωτάρας πήγες και έπεσες στην καρικατούρα ταξιτζή όταν πρωτοέφτασες. Υπάρχει πάντως και συνάδελφος που μου έλεγε ότι τα βράδια κλείνει το CB και ακούει ραδιοφωνικό θέατρο στον κρατικό. (Δεν ήξερα ότι παίζει ακόμη αυτό). Πάντως 7/10 όντως ακούνε σκυλάδικα ή αθλητικά ΚΑΙ το CB στην ίδια ένταση.

Κώστας είπε...

Καλησπέρα,
συγχαρητήρια για το blog σου!

Να πω όμως ότι αρκετές φορές έχω μπει σε ταξί (σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα) και κατά την διάρκεια 10-30λεπτης διαδρομής είπα μόνο μια πρόταση και μετά όλο τον υπόλοιπο χρόνο μιλούσε ο ταξιτζής!!
Τι πρόταση?

"Τί λέει το αμάξι? Καλό?" (Έμαθα όλα τα προβλήματα που βγάζει το ΤΟΥΟΤΑ AVENSIS του 2005)

"Χάλια ο ΠΑΟΚ φέτος.."(αφού είπε ότι ήταν να πει , μόλις έμαθε ότι είμαι Ηρακλής κόντεψε να με κατεβάσει κάτω)

"Πάρε και αυτήν την ομορφούλα μαζί"(εδώ μου άνοιξε κουβέντα για την πανεμορφη φίλη της γυναίκας του και πόσο την γουστάρει)

Ένας αθηναίος ταξιτζής στην αρχή της κούρσας χαιρέτησε τον γιό του που είχε μια πιτσαρία πάνω στον δρόμο. Τον ρώτησα πως πάει το μαγαζί και η κουβέντα με τα πολλά έφτασε στην μάνα του που είχε πεθάνει πριν 15 χρόνια και όσο ζούσε είχε μαντικές ικανότητες(!)

"Πολύ κίνηση σήμερα" (εδώ με δεδομένο ότι είμαι τουρίστας στην Αθήνα, ο ταξιτζής μου ανέφερε λεπτομερώς ποια σημεία έχουν κίνηση και η συζήτηση μεταφέρθηκε στην παλιά Αθήνα του 70-80 και στα μαγαζιά που είχε τότε κατα μήκος του δρόμου που διανύαμε.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και οι ταξιτζήδες θέλουν να μιλάνε και μιλάνε και πολύ. Αρκεί να τους δώσεις τον χρόνο. Και να τους κάνεις ανοιχτές ερωτήσεις.

Καλό βράδυ!!

Acro είπε...

@Κώστας
Καλημέρα και ευχαριστώ για τα καλά λόγια :)
Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν συνάδελφοι που μιλάνε, και μάλιστα πολύ, και πολλές φορές συναγωνίζονται ψαράδες και κυνηγούς στις ιστορίες που λένε. Υπάρχουν όμως και οι εντελώς αμίλητοι. Είναι θέμα χαρακτήρα, αλλά και συνθηκών. Αν με προβληματίζει κάτι προσωπικό δεν θα επιδιώξω να κουβεντιάσω, καθώς το μυαλό μου θα είναι αλλού. Αν βρω το κλίμα κατάλληλο, μπορεί να με πιάσει λογοδιάρροια. Όλα παίζουν. Αν και έχεις να κάνεις με κόσμο, είναι μια μοναχική δουλειά κατά βάθος, καθώς περνάς πολλές ώρες (συνολικά) οδηγώντας ή περιμένοντας σε πιάτσα μόνος με τις σκέψεις σου. Να πω εδώ και το άλλο. Το ραδιοταξί είναι μια επαφή με τον κόσμο (όπως και το ραδιόφωνο, αλλά στο CB μπορείς να μιλήσεις κι εσύ). Τις λίγες φορές που είχαμε κάποιο πρόβλημα με το CB και βρισκόταν στον τεχνικό, ένοιωθα απομονωμένος από τον κόσμο. Όπως νοιώθει κάποιος που έχει ξεχάσει το κινητό του ενώ μιλάει όλη μέρα.
Μπορώ να πω μάλιστα ότι 9/10 καταλαβαίνω αν ένας συνάδελφος οδηγάει "ελεύθερο" ταξί (όχι ραδιοταξί) από τη "μοναξιά" που εκπέμπει η έκφρασή του.