Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση

Για όσους θέλουν να συνδέσουν τον υπολογιστή με την τηλεόρασή τους, ορίστε ένα link που παραπέμπει στο etsiginetai.blogspot.com, όπου έκανα το σχετικό post. Το post αυτό αφορά στην απλούστερη σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση που φυσιολογικά θα λειτουργήσει σε οποιαδήποτε τηλεόραση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω και κάτι εντελώς μα εντελώς άσχετο? Γιατί τα ταξί στη Θεσσαλονίκη είναι μπλε σκούρο και όχι κίτρινο όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις?
Ποιο κοινό και δυσδιάκριτο χρώμα δεν μπορούσαν να διαλέξουν.
Άντε αν θέλανε να ξεχωρίσουν ας τα βάφανε πράσινο ανοιχτό, λαχανί, ρόζ, πορτοκαλί η πολύχρωμο όπως τα αστικά αλλά μπλε σκούρο? Άντε και μαύρα να κρύβονται και στο σκοτάδι.

Acro είπε...

Τα ΤΑΞΙ στην Θεσσαλονίκη είναι μπλέ μέχρι τις "κολώνες" του αυτοκινήτου πάνω από τις πόρτες(άλλα σκούρο, άλλα ανοιχτό, ανάλογα με το εργοστασιακό χρώμα ή την επιλογή του ιδιοκτήτη και του βαφέα)και άσπρα από τις κολώνες και πάνω. Με τον ίδιο τρόπο είναι βαμένα και ΤΑΞΙ άλλων περιοχών, απλώς το κάτω μισό είναι πράσινο, κίτρινο, μωβ κλπ. Επίσης υπάρχουν εντελώς μονόχρωμα ΤΑΞΙ (πορτοκαλί, κίτρινα, γκρι κλπ). Δεν γνωρίζω ποιος παίρνει την απόφαση ή γιατί γίνεται αυτό.
Το χρώμα μπορεί να χτυπάει στο μάτι (πχ τα κίτρινα Αθηναϊκά) αλλά δεν είναι ο τρόπος να ξεχωρίσεις το ΤΑΞΙ (το οποίο αν είναι μέσα στην κίνηση πχ δεν φαίνεται καθόλου ότι χρώμα και να έχει).
Για να εντοπιζόμαστε υπάρχει (διεθνώς και ασχέτως χρώματος) η "κουκούλα" στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου με την λέξη ΤΑΧΙ γραμμένη επάνω, η οποία φωτίζεται τη νύχτα όταν το ΤΑΞΙ ΔΕΝ έχει πελάτες (η "κουκούλα" σβήνει αυτόματα με την έναρξη του ταξιμέτρου, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας).
Οπότε αν ψάχνεις ΤΑΞΙ οπουδήποτε, ξέχνα το χρώμα και κοίτα ψηλά στο κεφάλι:)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι τα ταξί τα ξεχωρίζεις από τη "κουκούλα" ταξί, κι εγώ έτσι τα ξεχωρίζω, ειδικά το βραδύ το φως τους φαίνεται από μακρυά αλλά δεν ξέρω, αυτή η ιδιαιτερότητα του κίτρινου αυτοκινήτου στην Αθήνα αμέσως σου τραβάει το μάτι από πολύ μακριά ενώ στην Θεσσαλονίκη μέχρι να φτάσει σχετικά κοντά λες είναι δεν είναι.

Επίσης οι οδηγοί καταλαβαίνουν αμέσως ότι είναι ταξί (στην Αθήνα) για να ρίξουν τα μπινελίκια τους (πλάκα κάνω αλλά φαντάζομαι θα έχεις φάει αρκετό βρίσιμο από άλλους οδηγούς μόνο και μόνο γιατί είσαι ταξί)

Και μιας και με έπιασε πολυλογία και γκρίνια θα σου πω και εγώ την εμπειρία μου.
Πριν κάνα μήνα πήγα από την θεσσαλονίκη Αθήνα με το ΚΤΕΛ για πρώτη φορά μιας και δεν βρήκα εισιτήριο για το τρένο. Εκεί στο σταθμό των ΚΤΕΛ κηφισού γινόταν ο κλασικός άναρχος χαμός με 10ες ταξί να ψαρεύουν πελάτες. Πριν προλάβω να μπω στην ουρά με πλησιάζει ένας ταξιτζής και με λέει "που πας?". Ν. Ιωνία του λέω. Μπες λέει. Είχε και άλλους 3 πελάτες μέσα που τους άφησε πριν από μένα κάνοντας ένα τεράστιο κύκλο για να φτάσει τελικά στην Ν.Ιωνία. Δεν με πείραζε αυτό γιατί δεν βιαζόμουν. Κάναμε και μια στάση σε ένα τυροπιτάδικο για να φάει κάνα 10λεπτο με το ταξίμετρο να γράφει. Μετά με πήγε σπίτι και μου λέει 20€, όσα έγραψε το ταξίμετρο συν το νόμιμα έξτρα για ΚΤΕΛ-βαλίτσες. Μου έκοψε και απόδειξη. Του λέω ότι δεν είναι σωστό, μου έκανε μεγάλο κύκλο για να αφήσει τους άλλους πελάτες και πήρε τα λεφτά από αυτούς. Εγώ γιατί να πληρώσω τόσα? Αλλά δεν άκουγε τίποτε, "τόσα λέει το ταξίμετρο, τόσα θα πληρώσεις, ορίστε και η απόδειξη". Δεν μπορούσα να τον πείσω με τίποτε (δεν είμαι και ο τύπος που θα κάνει καυγά, δυστυχώς δεν μου βγαίνει).
Συμπέρασμα: δεν ξαναπαίρνω ταξί διπλοταρύφα γιατί δεν ξέρω σε τι οδηγό θα πέσω, μπορεί να με χρεώσει ότι θέλει.
Μια άλλη φορά πάλι είχα μπει σε ένα το κατακαλόκαιρο στη Θεσσαλονίκη με τον οδηγό, να έχει κλείσει τα παράθυρα και να έχει βάλει ένα υποτιθέμενο ερκοντίσιον αλλά μέσα στο ταξί είχε περισσότερη ζέστη από έξω. Είχε ιδρώσει πολύ και βρομοκοπούσε απίστευτα. Και κάπνιζε ασταμάτητα. Φανταστείτε έναν κλασικό νταλικέρη με την κοιλαρά την αμάνικη φανέλα, το τσιγάρο και το αντίστοιχο soundtrack. Κόντεψα να πεθάνω, θάλαμος αερίων. Του ζήτησα να ανοίξουμε το παράθυρο και μου απαντά "τρελός είσαι με τόση ζέστη και δηλητήρια έξω".

Acro είπε...

@Χάρης: Για τα χρώματα κλπ δεν είσαι ο μόνος με ενστάσεις. Φαντάζομαι είναι θέμα συνήθειας. Κι εγώ όταν κατεβαίνω Αθήνα συνηθίζω γρήγορα το κίτρινο, και μετά το ψάχνω και στην Θεσσαλονίκη :)

Για όλα όσα σου έχουν συμβεί (και δυστυχώς συμβαίνουν άπειρα τέτοια καθημερινά) η συμβουλή μου είναι, αστυνομία και καταγγελία. Όσο ο κόσμος δεν αντιδρά σε τέτοιες ενέργειες, οι "έξυπνοι" θα κάνουν τα δικά τους. Ακόμη και με την απόδειξη που σου έδωσε ο άλλος, αν η διαδρομή είναι κανονικά 8 ευρώ για παράδειγμα, και αυτός σου έχει χρεώσει 20, δεν καλύπτεται ως νόμιμος.

Stavros Amanatidis είπε...

"Γιατί τα ταξί στη Θεσσαλονίκη είναι μπλε σκούρο και όχι κίτρινο όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις?"

Σε ποιές άλλες μεγάλες πόλεις είναι κίτρινα τα ταξί;

Γενικά στον κόσμο, η κουκούλα είναι που κάνει το ταξί και όχι το χρώμα :)
Σε πολλές πόλεις, δεν έχουν καν ίδιο χρώμα.. Απλά την κουκούλα..