Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Ρητορικές Ερωτήσεις

1)Γιατί όσοι συνάδελφοι έχουν δυνατά τα ραδιόφωνά τους ακούνε λαϊκά ή αθλητικά;

2)Γιατί οι ταξιτζήδες που λένε ιστορίες για "γκόμενες" και "πηδήματα" πιο πολλά και από καγκουρό, αλλά και οι πελάτισσες που διηγούνται ιστορίες για επίμονα "πεσίματα" από ταξιτζήδες (και άλλους), είναι κατά 99% άσχημοι/ες σαν τη Γεωργία Βασιλειάδου το πρωί πριν πιει καφέ;

3)Γιατί όσο πιο νέος ή άσχετος είναι ο/η οδηγός, και όσο περισσότερο άδικο έχει στο δρόμο, τόσο περισσότερο θα εκνευριστεί θα κορνάρει και θα βρίσει;

4)Γιατί ο ίδιος (και κυρίως η ίδια) που θα κορνάρει και θα βρίσει από πίσω μου 4 δευτερόλεπτα αφού σταματήσω να αποβιβάσω, όταν είναι επιβάτης/ιδα θα κάνει 4 λεπτά να κατέβει από το ταξί, καθώς θα ψάχνει τελευταία στιγμή σε πορτοφόλια και τσαντάκια για να πληρώσει (καθώς μέχρι τότε μιλούσε στο κινητό) και θα βρίσει αυτόν που κορνάρει (δικαίως μετά τα 30 πρώτα δευτερόλεπτα) από πίσω;

5)Γιατί ο ίδιος (αλλά κυρίως η ίδια) που θα σου κλείσει το δρόμο με κακία για να μη περάσεις παλιοταρίφα (πολλές φορές με κίνδυνο να τρακάρεις), όταν είναι μέσα στο ταξί και βιάζεται και το ταξίμετρο "γράφει" θα εκνευριστεί και θα βρίσει όσους δεν σε αφήνουν να περάσεις;

6)Γιατί όταν έχεις ήδη έναν επιβάτη:
Όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο υποψήφιος δεύτερος πελάτης που σου σηκώνει το χέρι +
Όσο πιο επίμονα και απεγνωσμένα είναι τα νοήματα του να σταματήσεις (σταμάτα πεθαίνω)+
Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα από την οποία σε σταματάει (γιατί τον λυπήθηκες) +
Όσο περισσότερα τα καταφατικά νοήματα στην κατεύθυνση που του δείχνεις =
Τόσο πιθανότερο είναι να πηγαίνει στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση;

7)Γιατί αυτοί που "βιάζονται" και κάνεις αγωνιστική οδήγηση να τους εξυπηρετήσεις, σου δίνουν 3 ευρώ και περιμένουν ρέστα από 2,95 που έγραψε, ενώ άλλοι θα αφήσουν απίστευτα μπουρμπουάρ χωρίς ιδιαίτερο λόγο;

8)Γιατί όταν προσπαθείς να εξηγήσεις ήρεμα σε κάποιον ότι έχει άδικο, ο ευγενικός σου τρόπος εκλαμβάνεται ως αδυναμία, αν όμως βγεις, δείξεις το μπόι σου, αγριοκοιτάξεις και βάλεις τις φωνές, ξαφνικά περνάει το δικό σου ακόμη και αν είσαι εντελώς λάθος;

9)Γιατί πολλοί "συνάδελφοι" δεν καταλαβαίνουν ότι η έκφραση "δεν θα μου κάνεις κουμάντο στο αυτοκίνητό μου;" δεν στέκει όταν αφορά την επιλογή της διαδρομής, τη διπλή μίσθωση, την ένταση της μουσικής, το κάπνισμα, την καθαριότητα, τη συμπεριφορά, και τη χρήση του κλιματισμού όταν λιώνουν οι πέτρες έξω; Γιατί δεν το καταλαβαίνουν και πολλοί επιβάτες και αφήνουν τέτοιους "συναδέλφους" να φέρονται ανάρμοστα και να παραμένουν ατιμώρητοι;

10)Γιατί μερικοί πελάτες (και κυρίως πελάτισσες) φέρονται σαν να είσαι ο υπάνθρωπος, ασήμαντος, σκλάβος σοφέρ τους, που τους χρωστάς την ύπαρξη της ζωής σου και θα πληρώσεις όλα τα χρέη σου με τα 3 ευρώ που θα πληρώσουν;

17 σχόλια:

Elias είπε...

8) Είναι κανόνας της ζωής, δεν περιορίζεται μόνο στο ταξί σου. Καλή η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο πολιτισμός και ο διάλογος και η πνευματική διάσταση του ανθρώπου, αλλά ο φασισμός αντιμετωπίζεται μόνο με φασισμό.
Μερικές φορές, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσεις είναι να δείξεις ότι μπορείς να γίνεις βίαιος.

Και δε μιλάω σαν να 'μαι ο καλός της υπόθεσης. Φαντάζομαι ότι κι εγώ πολλές φορές θα έχω εκμεταλλευτεί την ενδοτικότητα κάποιου άλλου, χωρίς αναγκαστικά να το συνειδητοποιώ.
Κανόνας της ζωής.

Elias είπε...

Πάντως, το post ήταν πολύ διπλωματικό: κράτησες ισορροπία ανάμεσα σε γαϊδουρινή συμπεριφορά ταξιτζήδων - πελατών - άλλων οδηγών!
Μήπως πρέπει να σου στέλνουμε τα δικά μας απωθημένα από ταξιτζήδες και να τα δημοσιεύεις, για να παρουσιάσεις έτσι μία ολοκληρωμένη διατριβή του όλου φαινομένου;

Acro είπε...

@elias Για κάθε μια ιστορία που ακούω για γαϊδούρια "συναδέλφους", έχω άλλες δέκα να προσθέσω κι εγώ (και μέσα στο blog θα βρεις μερικές τέτοιες). Δεν το βλέπω συντεχνιακά το θέμα. Το στραβό να λέγεται :)

Maσκ είπε...

Acro οι ερωτήσεις είναι ρητορικές άρα δεν πιστεύω να περιμένεις κάποια απάντηση... Καλή ιδέα θα ήτανε να "ποστάραμε" κάπου ιστορίες από ταξιτζήδες, περιστατικά με το ΙΧ μας, λεωφορεία κτλ. Η να ανεβάζαμε φωτό από περίεργα και ευτράπελα παρκαρίσματα (πχ πάνω στα δέντρα :P)

Harry είπε...

Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο? Γιατί σήμερα που ήθελα ταξί οι 4 πρώτοι που σταμάτησα αρνήθηκαν να μεταφέρουν το σκυλάκι μου (μικρούλι, να η φώτο του http://www.imageshack.gr/view.php?file=7einiz3zzrffkscaqhft.jpg ) και ο πέμπτος με χρέωσε 3€ όταν σύμφωνα με το άρθρο 3 (Υποχρεώσεις Οδηγού για τη μίσθωση) του Χάρτη Υποχρεώσεων προς τον Καταναλωτή των οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων λέει καθαρά:

β. Να δέχεται τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων, εφόσον: είναι καθαρά, ήρεμα, έχουν περιλαίμιο, φίμωτρο (αν πρόκειται για σκύλους), ένδειξη κτηνιατρικού ελέγχου, κάθονται στο δάπεδο και συνοδεύονται από άτομο.

Φυσικά αν λέρωνε η δημιουργούσε άλλο πρόβλημα στο ταξί θα το διόρθωνα πριν βγω (τους το ανέφερα).

Harry είπε...

Επίσης στα αστικά απαγορεύονται (τα σκυλάκια) ακόμα και με φίμωτρο ή κλουβί, στον ΟΣΕ μόνο στο μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο για Αθήνα στα παλιά βαγόνια σε ειδικό σκευοφόρο, στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης απαγορεύονται (και σε άλλα που επιτρέπουν τα βάζουν στη μπαγκαζιέρα με τις βαλίτσες χωρίς αέρα και 50 βαθμούς μόνο του να ψοφήσει). Μόνο στα αεροπλάνα είναι καλά, αν είναι μικρό σαν το δικό μου το παίρνεις σαν χειραποσκευή, αν είναι μεγάλο το βάζουν σε ειδικό κλιματιζόμενο χώρο.
Άρα αν δεν έχεις αυτοκίνητο την έβαψες, η πληρώνεις τα κέρατα σου για PET TAXI.

Acro είπε...

@mitse Καλή ιδέα. Φτιάξε ένα blog τύπου stodromo.blogspot.com και είσαι έτοιμος :) Αναμένουμε με ενδιαφέρον :)

@harry Εντελώς "άτυπα" τα ραδιοταξί χρεώνουν 3 ευρώ για τη μεταφορά κατοικιδίου, ενώ όταν κάνουν την κλήση ενημερώνουν ότι θα υπάρχει κατοικίδιο μαζί (γιατί μπορεί ο "εχθρό-ζωος" οδηγός να μη θέλει να μεταφέρει ζωάκι). Προσωπικά δεν έχω χρεώσει ποτέ μεταφορά ζώου, ενώ έχω φωτογραφήσει τα περισσότερα, καθώς ήταν φάτσες όλα τους :)
Πάντως έχεις δίκιο, δεν προβλέπεται από το νόμο (ούτε υπάρχει στο επίσημο "τιμολόγιο" του ταξί) χρέωση για την μεταφορά κατοικιδίου.
Απλώς υπάρχουν ζώα που δεν θέλουν να μεταφέρουν ζωάκια, και από εκεί καταλαβαίνεις και πόσο αγαπάνε τους ανθρώπους γύρω τους...

Takis Varatzas είπε...

Άρχισε η ζέστη και τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται....

Lina είπε...

κάποτε ένας ταξιτζής μου έκανε την εξής ερώτηση όταν του είπα να μ αφήσει στην οδό μου, κι όχι 200 μέτρα πιο μακριά "μα καλά.... τι με πέρασες;"

εεεεε ταξί μήπως;; =Ρ
(έκανα καταγγελία-γιατί είπε κι άλλα, αλλά μάλλον αυτες οι υποθεσεις αργούν πολύ να εκδικαστούν)

πάντως κι αυτό με τον "υπάνθρωπο" το βλέπω σ επολλούς πελάτες όχι μονο ταξί αλλά γενικότερα όταν πληρώνουν τοις μετρητοίς κάποιον επαγγελματία.

dim155 είπε...

Μεγαλυτερο προβλημα με τους κακους ταξιτζηδες εχουν οι αλλοι ταξιτζηδες παρα οι πελατες.
Οσα γραφεις ειναι πολυ σωστα
Ανεκδοτο
Ενας μεθυσμενος μπαινει στο ταξι
Ταξιτζης- Που παμε
Μεθυσμενος- Γιατι θα ρθεις και συ
Καλο μηνα και καλο καλοκαιρι

ndimos είπε...

Poly endiaferon to blog sou acro.
8a symfwnisw apolytws mazi sou stin 9i ritoriki erwtsi!

Prin ligo anartisa sxetiko ar8ro sto diko mou blog...

http://super-nova3.blogspot.com/
super-nova

Harry είπε...

Ποιο πάνω είχα αναφέρει το παράπονο μου ότι τα ταξί δεν παίρνουν το σκυλάκι μου. Ε λοιπών σήμερα το σκυλάκι μου (φώτο σε παραπάνω post) το πάτησε αυτοκίνητο στη λεωφόρο Νίκης και πέθανε. (Είμαι πάρα πολύ λυπημένος). Καμιά ώρα μετά, κι αφού με κέρασαν καφέ κάποιοι περαστικοί να συνέλθω (τελικά η Θεσσαλονίκη έχει μερικούς πολύ καλούς ανθρώπους) σταμάτησα το πρώτο ταξί που βρήκα. Παρόλο που ήμασταν και οι δύο γεμάτοι ξεραμένο ποια αίμα και το ταξί δεν ήταν του οδηγού που μας πήρε δέχτηκε με χαρά να μας πάει στο Κέδρινο λόφο που της άρεσε να την θάψω. Τον ευχαριστώ πολύ. Καλός άνθρωπος.

Acro είπε...

Harry τώρα τι να πώ...
καλο ταξίδι στο σκυλάκι σου...
και με μια καλή μετεμψύχωση (το εννοώ)

rockordie είπε...

Να προσθέσω και εγώ ένα.
Γιατί κανένας, μα κανένας, μα κανένας ταξιτζής δεν παραδέχεται ότι κάνει μαλακίες και πάντα φταίνε οι άλλοι?

Δεν το λέω για εσένα προσωπικά (αφού δεν σε ξέρω) απλά όποτε ακούς ταξιτζή πάντα οι ΑΛΛΟΙ φταίνε. Τόσο πολύ τους επηρέασε το Lost?

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Αγαπητέ rockordie:

παρότι γράφεις στα ελληνικά, δεν πρέπει να είσαι Έλληνας. Τι ερώτηση είναι αυτή; Πού ζεις;-)

Ας πούμε, όλοι κάνουμε βλακείες, λάθη, και γενικώς πράγματα που μπορεί και να μετανιώσουμε. Ωκαίει. Τι περιμένεις, να βγει ο έλληνας blogger (συμπεριλαμβανομένου εμού!) και να πει τι βλακείες έκανε; Τι είμαστε, καλοί Χριστιανοί που εξομολογούνται, πολιτισμένοι ακριβοδίκαιοι Ευρωπέη ή Αμερικανοί σε συνεδρία με τον ψυχολόγο τους; Για σε παρακαλώ σύνελθε!

Acro είπε...

@ΤΖΩΤΖΙΟΥ Και rockordie Ελπίζω να μην ξεκινάει εδώ ένα flame!!!
Εκτός και αν είναι
άλλου τύπου φλόγα...

Η απάντηση μου πάντως στον rockordie είναι η προφανής (γιατί η ερώτηση είναι ρητορική). ΚΑΙ ο ταξιτζής είναι άνθρωπος και, κυρίως Έλληνας, και δεν θα παραδεχτεί το λάθος του, ειδικά αν μπορεί να το ρίξει κάπου αλλού.

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Αγαπητέ acro, ο rockordie (κατόπιν λίγου ψαξίματος) θα πρέπει να έλειπε διακοπές όταν έγραφα το post, οπότε λογικά όταν γυρίσει θα είναι χαλαρός και θα καταλάβει το σκωπτικό μου (ουάου :) πνεύμα και δε θα παρεξηγηθεί στα σοβαρά.
Από την άλλη, καθυστερημένα χρόνια πολλά! Τυχαία το είδα από το thread με τα χρόνια πολλά του gtvs, και μάλιστα είσαι ακριβώς 6 μήνες μεγαλύτερός μου. Φτου σου τσιγγούνη, ποτέ δεν κέρασες στο σχολείο γλυκά τους συμμαθητές σου για τα γενέθλιά σου :)
Από μια 6ωρη ανάπαυλα διακοπών, Χρήστος, over and out.