Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Όπως είπε και ο Σαββόπουλος...

Πηγαίνω σε κλήση, σε κάποιο στενό στην παραλία. Από την οικοδομή βγαίνει μια μάνα με το παραπληγικό κοριτσάκι της σε αμαξίδιο. Βγαίνω έξω και βοηθάω να βάλουμε το κοριτσάκι στο ΤΑΞΙ. Καθώς συμβαίνει αυτό, έρχεται ένα αυτοκίνητο πίσω μας. Κακή συγκυρία καθώς από το συγκεκριμένο δρομάκι πρέπει να περνάνε 4 αυτοκίνητα την ώρα.

Ο οδηγός αρχίζει να κορνάρει.

Γυρίζω και τον κοιτάζω. Του κάνω το νόημα που σημαίνει "τι να κάνουμε τώρα" δείχνοντάς του παράλληλα το αμαξίδιο. Στο μεταξύ η μάνα αγχώνεται, το κοριτσάκι τρομάζει και η διαδικασία επιβραδύνεται από τις βεβιασμένες κινήσεις και των δυο.

-Μην αγχώνεστε, τους λέω. Είναι υποχρεωμένος να μας περιμένει και θα κάνουμε όση ώρα χρειαστεί. Μη βιάζεστε και χτυπήσει η κοπελιά μας εδώ.

Με τα πολλά τα καταφέρνουμε, και βάζω την κοπελίτσα στο κάθισμα. Από πίσω ο άλλος κορνάρει επίμονα. Από τα γύρω μαγαζιά βγαίνει κόσμος να δει τι συμβαίνει.

Έτσι όπως κρατάω το αμαξίδιο για να το βάλω στο πορτ μπαγκάζ, το σηκώνω ψηλά, του το δείχνω και του φωνάζω:

-Καλά, δεν ντρέπεσαι καθόλου;

Ανοίγει το παράθυρο:

-Άντε ρε τράβα και βιάζομαι.

-Καλά και κορνάροντας τι περιμένεις, να γίνει θαύμα και να πηδήξει μέσα στο ταξί; Δεν θα το ήθελε νομίζεις;

Ξέρω ότι χάνω τα λόγια μου. Στο μεταξύ ο κόσμος γύρω αρχίζει να τον αποδοκιμάζει. Αυτός το παίρνει χαμπάρι και για να διορθώσει τα αδιόρθωτα λέει:

-Άντε φύγε γιατί βιάζομαι. Κι εγώ αίμα μεταφέρω.

-Αίμα μεταφέρεις; Αν λες ψέματα, να βρεθεί το παιδί σου σε τέτοιο καροτσάκι; του απαντάω καθώς την ψωνίζω πλέον κανονικά.

Δεν απαντάει αλλά αλλάζει χρώμα.

-Μωρέ δεν μεταφέρεις αίμα. Σπέρμα μεταφέρεις μέσα στο κεφάλι σου, λέω μέσα από τα δόντια μου και μπαίνω στο αυτοκίνητο να ξεκινήσω.

Καλά το είπε ο Σαββόπουλος. Κωλοέλληνες.

14 σχόλια:

Wire_n_Wood είπε...

Afou den bghkan oloi n'arxisoun na ton kopanane omadikws, na ton baloune sto idio karotsaki, polu kala ta eixe pei o Sabbopoulos.

De 8elw na bazw olous sto idio tsoubali kai mprabo sou Acro pou sumperifer8hkes kat'auton ton tropo -kai oxi mono epeidh eisai swstos epaggelmatias.

Lina είπε...

πού το σκέφτηκε κιόλας ο άθλιος να πει ότι μεταφέρει αίμα.........

Ανώνυμος είπε...

Γενικά αυτή η πόλη είναι εντελώς αφιλόξενη για τους ανθρώπους σε καροτσάκια. Πριν μερικές μέρες έτυχε να περπατώ στο κέντρο πίσω από ένα ΑΜΕΑκι αγοράκι γύρο στα 10. Το είχε βγάλει βόλτα η μάνα του. Η κατάσταση ήταν τραγική. Το πεζοδρόμιο ήταν γεμάτο εμπόδια, είχε βέβαια και κάποιες μπάρες (ή όπως αλλιώς λέγονται) αλλά μερικές ήταν μπλοκαρισμένες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Και φυσικά οι υπεύθυνοι στα έργα του μετρό δεν έχουν κάνει καμία πρόβλεψη στις παρακάμψεις που φτιάξανε για αυτά τα άτομα.
Είναι κρίμα ρε γαμώτο, γιατί αυτό το παιδάκι να μην μπορεί να κάνει βόλτα σαν άνθρωπος όπως όλοι οι υπόλοιποι? Γιατί εκτός από αυτή την ατυχία του φαινόταν ένα φυσιολογικό παιδί όπως όλοι μας.
Εγώ λοιπόν θα είμαι πολύ προσεκτικός από εδώ και πέρα να μην κλείνω τις προσβάσεις, ούτε με αυτοκίνητο ούτε με οποιαδήποτε άλλο αντικείμενο στο πεζοδρόμιο. Και στις διαβάσεις των πεζών, δεν πρέπει να παρκάρουμε εκεί για κανένα λόγο.

Ανώνυμος είπε...

φιλε ακρο μπορω να σου δηιγηθω παρομοια περιπτωση μου οταν δουλευα ταξι και εγω στην θεσσαλονικη με γιαγια που εχει κανει εγχειρηση και την κουβαλαω αγκαλια στο δρομο και με ενα καφρο σαν τον δικο σου . μονο που η δικη μας καταληξη ηταν λιγο διαφορετικη( ποιο νεος εγω και χωρις πολλες αντοχες ξεσπασα επανω του) που φυσικα μετα το σκυλομετανιωσα αλλα ειχε ηδη γινει.βεβαια την ωρα που τον κοπαναγα το καταευχαριστιομουν και μου δωσαν και δικιο οι τριγυρω που ειδαν τη φαση. αλλα το θεμα δεν ειναι να δειρεις τον μαλακα , το θεμα ειναι φαινομενα σαν αυτο να λιγοστευουν αντι να πληθαινουν στην καθημερινοτητα μας.δεν ξερω αν δουλευεις την ωρα που το διαβαζεις, αλλα αν εισαι στο τιμονι καλη συνεχεια φιλε.
πετρος

Acro είπε...

Η ιστορία ήταν απλώς ένα (παρά)δείγμα της "ανθρώπινης" συμπεριφοράς μερικών δίποδων, μπροστά σε καταστάσεις που δεν τους κοστίζει τίποτε να τις χειριστούν διαφορετικά.
Τη δουλειά μου να κάνω και ας περάσω πάνω από το πτώμα σου.
@petrosm Δεν έχω internet στο ΤΑΞΙ (είναι κοματάκι ακριβό το σπορ ακόμα), οπότε γράφω μεν για το blog στο car pc, αλλά τα ανεβάζω/παρακολουθώ στο σπίτι μου όπως όλος ο κόσμος :)
(αν και ξέρω μερικά "wireless hotspots" μέσα στην πόλη, και με ένα ωραίο usb wireless θα μπορούσα να σταματάω εκεί και να κάνω login τώρα που το σκέφτομαι:))

Acro είπε...

@petrosm και φυσικά το να πλακωθείς ή έστω να βρίζεσαι στο δρόμο είναι ο,τι πιο άκυρο. Δεν ξέρεις κατ' αρχήν τι "σιδερικό" μπορεί να κουβαλάει ο άλλος.
Ακόμη και δίκιο να έχεις, μπορεί να βρεθείς με μύνηση για σωματικές βλάβες και άλλα, και να τρέχεις μια ζωή.
Δεν αξίζει να χαλάς το στομάχι σου για τον κάθε ανεγκέφαλο.
Εξάλου, στους ελληνικούς δρόμους, όρεξη να έχεις να μαλώνεις και να πλακώνεσαι όλη μέρα. Οδηγάμε για να πάμε από το σημείο Α στο σημείο Β, όχι για να δερνόμαστε καθ οδόν :)
Ψυχραιμία...
(όχι ότι κι εγώ δεν τα παίρνω άσχημα ώρες ώρες)

Angelo είπε...

Σωστά έκανες και του τα έχωσες του κερατά,και λιγα του είπες.Κάτι τέτοιοι είναι για πολλές σφαλιάρες και καντίλια.'Ωραια του απάντησες όταν σου είπε για το αίμα και έτσι πιστεύω οτι ανέβηκες στα μάτια όλων εκεί γύρω.Μπράβο σου πάντως,εγώ δεν ξέρω αν θα είχα την υπομονή να του απαντήσω..

Acro είπε...

angelo ευχαριστώ κατ' αρχήν. Ο στόχος μου δεν ήταν ούτε τότε ούτε τώρα να ακούσω τι ωραία που του τα είπα. Απλώς καταδεικνύω τη στάση κάποιων ανθρώπων.
Για την υπομονή και την ψυχραιμία, όπως έλεγα και παραπάνω είναι απαραίτητα, ειδικά στους ελληνικούς δρόμους. Επίσης είχα ευθύνη απέναντι στους πελάτες. Δεν είναι ότι καλύτερο για ένα κοριτσάκι (ούτε για τη μάνα του βεβαίως) να γίνεται μάρτυρας ενός έντονου διαπληκτισμου/βρισίματος/ξυλοδαρμού και να νοιώθει και ότι φταίει για το πρόβλημά του που γίνεται πρόβλημα και για τους άλλους.

Angelo είπε...

Αυτός ο υπάνθρωπος γιατί για υπάνθρωπο πρόκειται που δεν σέβεται το μικρό κοριτσάκι,δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.Και τίποτα να μην έλεγες η μικρή θα έβαζε στο μυαλό της για ακόμα μια φορά γιατι θα της συμβαίνουν καθημερινά τέτοια γεγονότα,και με το κορνάρισμα μόνο ότι και πάλι είναι αυτή το πρόβλημα και η αιτία εκνευρισμού.Δεν λεω,καλά έκανες και δεν το συνέχισες γιατί επαγγελματίας είσαι και'σύ αλλά από την άλλη και να έλεγες καμιά κουβέντα παραπάνω το κορίτσι και η μάνα θα αισθανόταν ότι έχουν να κάνουν με κάποιον προσγειωμένο που ξέρει τι θα πεί πρόβλημα και μάλιστα τόσο σημαντικό.Με αυτή μου την άποψη δεν νομίζω ότι θα τις έφερνες σε δύσκολη θέση.

Acro είπε...

angelo δεν διαφωνώ στην ουσία αυτών που λες.
Απλώς έχω καταλάβει ότι 99/100 φορές η ψύχραιμη στάση κερδίζει. Και 999/1000 φορές η παρεκτροπή φέρνει προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Acro είπε...

'Ψυχραιμία...
(όχι ότι κι εγώ δεν τα παίρνω άσχημα ώρες ώρες)'
Ρε ψιλολέλεκα,τα παίρνεις κιόλας?Παλιοταρίφα της συμφοράς.
Για να μιλήσουμε όμως σοβαρά,το αστείο και άκρως εκνευριστικό με όλους αυτούς τους παπάρες,όπως αυτός που έτυχε στον ταριφολέλεκα,είναι οτι θα κανει πάντα όλα αυτά για τα οποία κατηγορεί τους άλλους.θα αφήσει το αυτοκίνητο του στη μέση του δρόμου,θα παρκάρει πάνω στη γωνία έτσι ώστε να μην μπορεί να στρίψει κανείς,κλπ,κλπ,κλπ(προσωπικές εμπειρίες από τη γειτονία που έμενα άπειρες).Και όταν του κάνεις την παρατήρηση ότι εμποδίζει θα σε στραβοκοιτάξει κιόλας,έτοιμος να σε καντηλιάσει γιατί τον ενόχλησες.......@#@^%@&@$Κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς(Και λέγε-λέγε

Διονυσίου Στράτος

Μουσική/Στίχοι: Πολυκανδριώτης Θανάσης/Πάριος Γιάννης )

mparmpamitousis

Acro είπε...

Ποιός είναι ο ταριφολέλεκας; :P
mparmpamitousis ε "αιντέντιφαι γιορσέλφ" καμιά φορά λέμε:)
Γνωρίζω καμιά 100 ανθρώπους που θα με ήξεραν και θα έλεγαν αυτά που λες, και ακόμη καμιά 1000 που δεν γνωρίζω που θα έλεγαν τα ίδια ακριβώς και ας μη με ξέρουν, απλώς επείδή διάβασαν το blog και θέλουν να μου κάνουν πλάκα. Δατ σιμπλ. Γι' αυτό υπάρχουν και τα mail για να μη καρφωνόμαστε:P

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Acro είπε...
'Γνωρίζω καμιά 100 ανθρώπους που θα με ήξεραν και θα έλεγαν αυτά που λες, και ακόμη καμιά 1000 που δεν γνωρίζω που θα έλεγαν τα ίδια ακριβώς και ας μη με ξέρουν,'
100+100=200 αλλά mparmpamitousis only one,uno(1).
θα με βρεις στο ντισι πλαςπλας ταριφολελεκα.

mparmpamitousis

Acro είπε...

@mparmpamitousis 100+1000=1100
ξαναδές τα νούμερα :P
ΟΚ λοιπόν, θα σε αναζητήσω στα κλασικά hubs, και ο Θεός βοηθός για το τι θεωρεί ό καθένας "κλασικό" στα hubs του DC++