Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Ο ληστής...

Ο τύπος που μπαίνει στο ταξί είναι κοντά στα πενήντα, «ψημένη» φάτσα. Πηγαίνει κάπου στο Κορδελιό. Εκείνο τον καιρό έχει γίνει μια ληστεία σε κάποια τράπεζα, στην οποία οι ληστές είχαν πυροβολήσει κάποιον που προσπάθησε να τους σταματήσει, οπότε κάποια στιγμή η συζήτηση πηγαίνει εκεί.
-Τι ήθελε κι αυτός και μπήκε στη μέση; μου λέει ο τύπος. Όταν πας για ληστεία και κρατάς όπλο, είσαι αποφασισμένος να το χρησιμοποιήσεις. Εκείνη την ώρα, το μυαλό σου είναι να ξεφύγεις. Όποιος κάνει να σε σταματήσει θα την φάει.
-Τι να σας πω δεν ξέρω, του απαντάω. Δεν μου έτυχε να κάνω ληστεία ποτέ.
-Εγώ όμως ξέρω, μου λέει αυτός. Δέκα χρόνια έκανα στον Κορυδαλό για ένοπλη ληστεία.
-Σοβαρά μιλάτε τώρα;
-Πολύ σοβαρά μιλάω. Έχει χρόνια βέβαια. Είχε μπει στη μέση ένας να με σταματήσει και του έριξα στα πόδια. Ευτυχώς, γιατί αλλιώς θα ήμουν ακόμη μέσα.
-Και πως έγινε και σας πιάσανε; τον ρωτάω.
-Ε πως γίνεται συνήθως; Κάποιος από τη συμμορία δεν μπόρεσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Δεν φτάνει που πήγε και αγόρασε ακριβό αυτοκίνητο, άρχισε να περηφανεύεται δεξιά και αριστερά στα φιλαράκια του πόσο καλά τα καταφέραμε. Καταλαβαίνεις, ρουφιάνους έχει πολλούς.
Για λίγο μένω αμίλητος. Ο τύπος φαίνεται να σοβαρολογεί.
-Και κάνατε δέκα χρόνια για ένοπλη ληστεία συν τον τραυματισμό κάποιου, ρωτάω τελικά.
-Μωρέ λιγότερα θα έκανα κανονικά (;!). Αλλά δεν τους έλεγα που έκρυψα τα λεφτά. Ούτε και τα βρήκανε ποτέ. Έκατσα κι εγώ δέκα χρόνια μέσα, και όταν βγήκα πήγα και τα πήρα.
Το σκέφτομαι και πάλι για λίγο και τελικά του λέω γελώντας:
-Πάντως αν αποφασίσατε να αλλάξετε καριέρα και να ληστέψετε ταξί, μόλις βγήκα για δουλειά. Ούτε πενήντα ευρώ δεν έχω μαζί μου.
Γελάει κι αυτός και μου απαντάει.
-Ε όχι ρε φίλε. Εσένα θα ληστέψω; Άσε που, τι με πέρασες, για κανένα ψιλικατζή;
Δίκιο είχε ο άνθρωπος. Αν έχεις πιάσει καρχαρία, τι να σου κάνει το σπαράκι;

9 σχόλια:

ulysses είπε...

χαχα λες acro??
εγώ πάντως δεν νομίζω να το παραδεχόταν τόσο ανοιχτά αν εξακολουθούσε να είναι ληστής....

Ανώνυμος είπε...

Παναγίτσα μου, τι βλέπουν και σας τα μάτια σας. Αν δηλαδή όντως σοβαρολογούσε και δεν ήταν κανένας φαντασιόπληκτος.

Wire_n_Wood είπε...

Πως δε σου είπε και κανένα "...έχω καθαρίσει άνθρωπο για πιο ασήμαντη αφορμή..." εκεί που τόλμησες να τον περάσεις για ψιλικατζή...

Lina είπε...

αν αυτός είπε ό,τι είπε σε έναν τυχαιο τξιτζή, τότε φαντάσου πόσα έλεγε ο "ρουφιάνος" !!! =ΡΡ

dim155 είπε...

γεια σου φιλε.
πρωτη φορα γραφω εδω.
συναδελφος ειμαι και μπραβο
για την ιδεα σου.
2 χρονια κανω αυτη την δουλεια
και προσφατα με ετυχε μια πολυ
δυσκολη κατασταση που δεν μπορω
να την γραψω εδω.
οσο και να προσεχεις ειναι θεμα
τυχης οι δυσκολες καταστασεις.
αν ο τυπος ελεγε αληθεια να
εισαι σιγουρος οτι εχεις μεταφερει
πολυ χειροτερα ατομα,κυκλοφορει
πολυ σαβουρα εξω.
καλους δρομους να εχεις

Acro είπε...

@ulysses δεν είχε ανάγκη πλέον. Την είχε κάνει την τύχη του με τη μία.
@ginny12 Μάλλον αλήθεια έλεγε.
@deja_voodoo LOL
@lina τουλάχιστον αυτός μίλησε εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς. Τη "θητεία" του την είχε κάνει ήδη :)
@dim155 καλά χιλιόμετρα με καλούς επιβάτες συνάδελφε :)

Λογω-τέχνης είπε...

Acro και καλά οι ταξιτζήδες φοβάστε μη σας τύχει κάποιος πελάτης περίπτωση, από την άλλη το φόβο των επιβατών μη τους πέσει κάποιος ταξιτζής περίπτωση τον δικαιολογείς; Δηλαδή πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για μια κοπέλα που θέλει να πάει κάπου μόνη της με το ταξί ή θεωρείς επικίνδυνο το να πάρει κάποιος μόνος του ταξί το βράδυ; Ρωτάω μήπως τελικά αυτές είναι προκαταλήψεις και δεν είναι πραγματικότητα, γιατί αν ισχύουν θα έχεις ακούσει και τέτοιες περιπτώσεις...

Acro είπε...

@Λογω-τέχνης Σε αυτή τη ζωή όλα είναι πιθανά. Υπάρχουν σίγουρα επικίνδυνοι πελάτες, και ιστορίες τέτοιες έχουν βγει και στις ειδήσεις αρκετές. Σε πρώην συνεργάτη έτυχε να του ανοίξουν τις πόρτες ανήλικα παιδιά σε κακόφημη περιοχή και να του βουτήξουν λεφτά, κινητό, ότι μπόρεσαν. Αντιστροφως (ειδικά παλιότερα) έχουν ακουστεί και ιστορίες για ταξιτζήδες που πήγαν κοπέλες σε ερημιές ή τις τρομοκράτησαν (τύπου, γιατί να σε πάω σπίτι σου; Δεν πάμε κάπου να τη βρούμε οι δυο μας καλύτερα).
Πλέον τέτοιες φάσεις δεν πολυσυμβαίνουν, υποθέτω επειδή και ο κόσμος είναι "χορτάτος", αλλά και επειδή υπάρχουν κινητά. Επίσης δεν διακινδυνεύει εύκολα κανείς να βρεθεί φυλακή, να χάσει την άδειά του κλπ για να την "πέσει" σε κάποια κοπέλα.

Υπάρχουν άνθρωποι που μέσα στην απελπισία τους θα λήστευαν ακόμη και για δέκα ευρώ. Δεν είναι μύθος ούτε άτοπη φοβία. Δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Όταν βλέπω δυο "ύποπτες" φάτσες να μου ζητάνε να τις πάω σε μια ερημιά τι να σκεφτώ; Ότι εκεί είναι το σπίτι τους; Ή ότι πάνε για κάποια βρωμοδουλειά (πχ αγορά ναρκωτικών) ή ακόμη χειρότερα ότι έχουν κακούς σκοπούς (βγάζουν ένα σουγιά, παίρνουν τα λεφτά και το ταξί και προσεύχομαι να μην μου κάνουν και κακό έτσι επειδή τους τη βάρεσε); Μακριά από όλους αυτά, αλλά και φύλαγε τα ρούχα σου...

Κώστας Ιωαννίδης είπε...

Ρε δεν υπαρχουν αυτές οι ιστορίες, εισαι απαιχτος Άκρο! Δηλώνω θαυμαστής σου!