Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Porsche

Το παρακάτω περιστατικό θα βοηθούσε πολύ αν το είχα βιντεοσκοπήσει, καθώς είναι βγαλμένο από "αμερικανιά" κωμωδία. Θα προσπαθήσω να σας το μεταφέρω όσο πιο "οπτικοποιημένα" μπορώ.

Τσιμισκή, απόγευμα, ο καιρός καλός και η κίνηση μέτρια. Μπροστά μου πηγαίνει μια Porshe με Γερμανικές πινακίδες, και μπροστά της ένα λεωφορείο. Εκμεταλλευόμενος την καλοκαιρία ο οδηγός έχει ξεσκεπάσει το αυτοκίνητο, ώστε όλοι να μπορούν να τον δουν. Μέχρι ένα σημείο βέβαια γιατί φοράει και γυαλιά "μάσκες του σκι" που κρύβουν το μισό του πρόσωπο, ενώ λόγω ύψους χάνεται μέσα στο αυτοκίνητο. Τη στιγμή που μας ενδιαφέρει πάντως, ο νέος μας κάτι σκαλίζει στο ταμπλό της Porsche. Έτσι, όταν καταλαβαίνει ότι το λεωφορείο μπροστά του έχει σταματήσει, είναι αργά για ελιγμό. Σταματάει εντελώς, στρίβει όλο το τιμόνι αριστερά, βγάζει φλας και κάνει την κίνηση να βγει. Σταματάει αμέσως όμως (δυο εκατοστά προλαβαίνει να κινηθεί) γιατί εγώ έχω αλλάξει ήδη λωρίδα, έχω βρεθεί αριστερά πίσω του και του ανάβω τα φώτα μην τυχόν και κάνει τη χαζομάρα. Προσπερνώ και κοιτάζω στον καθρέφτη. Ο τύπος κάνει να ξαναβγεί (άλλα δυο εκατοστά αριστερά) και ξανασταματάει καθώς αυτή τη φορά αριστερά πίσω του έρχεται και τον κορνάρει ΤΟ όχημα: Παπάκι εικοσαετίας, ταλαιπωρημένο και ακαθορίστου χρώματος από τη σκουριά και την απλυσιά, πλήρες με το κίτρινο καφάσι από γάλατα στραβοδεμένο πάνω στη σκάρα. Ο οδηγός της μηχανής, εξηντάρης, με το αρχαίο και καταχτυπημένο κράνος-τάπερ απ' το άνοιγμα του οποίου προεξέχει το μισό του πρόσωπο, περνάει δίπλα από την Porsche, και τον κοιτάζει άγρια μέσα από τα χοντρά γυαλιά οράσεως που φοράει, φωνάζοντας και κορνάροντας με την ξέπνοη ψόφια κόρνα του εξάβολτου δικύκλου του. Είναι προφανές ότι δεκάρα δεν δίνει αν είναι Porsche ή Datsun. Μετά από αυτό, ο οδηγός της Porsche δεν επιχειρεί πλέον άλλη έξοδο. Ακολουθεί το λεωφορείο μπροστά του για όσο μπορώ να δω από τον καθρέφτη μου, ελπίζοντας φαντάζομαι να μην τον έχει δει κανείς.

Κι αν είσαι και Porcsh-ας, με την αράδα σου θα πας.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο λαός πεινάει και ο μαλάκας ο ταρίφας ασχολείται με το τι είπε ένας μηχανάκιας σε έναν Prorshcakia...και αναρωτιέμαι ποιος από τους 2 μας κύριε μαλάκα 37χρονε αφήνει σκουπίδια?

Τουλάχιστον εγώ δεν παπαρολογω και στην αρχή οι ιστορίες σου είχαν κάποιο ενδιαφέρον..αλλά το τι είπε ενας μηχανάκιας σε έναν άλλον που οδηγούσε ούτε 10χρονο ρε πούστη..

Wire_n_Wood είπε...

Kαι το δικό σου το ποιόν φαίνεται από το, ενώ κόπτεσαι ότι αγωνιάς και προσπαθείς για μια καλύτερη κοινωνία, ασχολείσαι με αυτά τα "σκουπίδια" που τόσο σιχαίνεσαι.

Και ξαφνικά ο Αcro έγινε "μαλάκας ταρίφας" επειδή έχει μια άποψη διαφορετική από τη δική σου. Εσένα που θίχτηκες στο προηγούμενο ποστ επειδή δήθεν οι υπόλοιποι χρήστες θέλανε να συμφωνείς μαζί τους...ευτυχώς ο Αcro δε χρειάζεται την υπεράσπιση κανενός.

Το λάθος είναι δικό μας που τρέφουμε το κόμπλεξ σου, είτε αυτό είναι να δημιουργείς προβλήματα, είτε ότι σκας επειδή κάποιος αποφάσισε να σχολιάσει τα σημεία των καιρών με τρόπο δηκτικό και, στην πραγματικότητα, πολύ φιλελεύθερο, αφού παραθέτει τις ιστορίες και αφήνει τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του. Πράγμα που εσύ δεν μπορείς ούτε να κάνεις, ούτε να δεχτείς.

Ανώνυμος είπε...

Deja-βλάκα ο Acro στο τελευταίο του ποστ με πρόσβαλλε οπότε από εδώ και πέρα όποιος με προσβάλλει χωρίς να σέβεται την άποψή μου θα δέχεται και τις δικές μου προσβολές ποσω δε μάλλον ένας ότι δηλώσεις είσαι ταρίφας.

Εσύ πάντως γλειφτάκο πρέπει να έχεις τελειώσει νομική καλά το πας συνέχισε έτσι.άντε και δικηγόρος παρ αρείω πάγω σε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρεται..
θα ήθελα να πω κάτι. Το ιστολόγιο αυτό το διαβάζω γιατί είναι ενδιαφέρον. Αν και είμαι μικρός σε ηλικία η μάνα μου με έμαθε να μην ασχολούμαι με ό,τι δεν μου αρέσει. Γι' αυτό κύριε ανώνυμε αν αισθάνεστε θιγμένος κατά οποιοδήποτε τρόπο, το μόνο που θα μπορούσα να σας συμβουλέψω πολύ φιλικά, είναι να μην ασχολείστε, ή στην τελική να μην διαβάζετε το μπλογκ αφού δεν το βρίσκετε ενδιαφέρον, γιατί ο τρόπος που αντιδράτε χαλάει την αισθητική των άλλων που δεν διαβάζουν αυτό το μπλογκ για τις αψιμαχίες οποιωνδήποτε, αλλά γι' αυτά που γράφει ο Acro

Acro είπε...

Η υπομονή έχει όρια. Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία επίμονα ανώνυμε (επι)κριτή των πάντων. Δεν είναι υποχρεωτική ούτε η ανάγνωση ούτε ο σχολιασμός εδώ μέσα. Δες τι ώρα γράφω για να καταλάβεις πόσο εύκολη είναι η ζωή μου. Δεν γύρισα από τα μπουζούκια τέτοια ώρα, από τη δουλειά γύρισα, και για να δουλεύω τέτοιες ώρες προφανώς δεν τα μαζεύω για να φτιάξω πισίνα στο εξοχικό μου. Αγωνιώ και αγχώνομαι και χρωστάω και έχω σοβαρότατα προβλήματα κι εγώ όπως όλοι. Το ποιον μου άσε να το κρίνει κανένας που με ξέρει. Έλεγα νωρίτερα σε φίλο ότι μου έγραψες πως την έχω καλά και αδιαφορώ για τον κόσμο, γέλασε και μου είπε "Εσύ; Άντε καλά".
Υπήρξα υπερβολικά ανεκτικός και το εκμεταλεύτηκες. Θα σε παρακαλέσω απλώς να μη ξαναγράψεις τίποτε. Όπως ξαναείπα, δεν θέλω να κλείσω τα ανώνυμα σχόλια για τη διευκόλυνση κάποιων χρηστών. Θα το κάνω όμως αν χρειαστεί. Ήρθες μέσα στο "σπίτι" μου και προσβάλεις και βρίζεις αδιακρίτως όποιον διαφωνεί με το ύφος και τις απόψεις σου. Τυχόν επόμενο post σου θα σβηστεί, και αμέσως μετά θα κλείσω τα ανώνυμα σχόλια. Και αμέσως μετά (αν μπεις στη πολύπλοκη διαδικασία να φτιάξεις account) το blog θα γίνει και moderated. ΤΕΛΟΣ

Αν δεν το κατάλαβες είπα...ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΕΔΩ. Απλά Ελληνικά.

Wire_n_Wood είπε...

(Τουλάχιστον ο Porsch-άκιας είχε την αξιοπρέπεια να σταματήσει όταν τον έκραξαν)

Καλά τον έκανε ο μπάρμπας, άλλωστε άν ήταν σε "τυφλό" σημείο του καθρέπτη της Porsche θα είχε γίνει χαλκομανία. Καλό είναι να γυρνάμε το κεφάλι για να ελέγχουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Ένας καθηγητής από το παλιό μου σχολείο σκότωσε άνθρωπο έξω από κεντρικό μπαρ της Κρήνης επιχειρώντας αναστροφή. Ε τι τον θέλετε από τότε...

Από την άλλη, γενικά την έχουμε εύκολη την κόρνα. Και το βρίσιμο.

Lina είπε...

χαχαχχαχαα θεός ο παππούς! θεός!

Maσκ είπε...

Γεια σου ρε Έλληνα παππού! Σιγά μην τον ένοιαζε αν ήταν Πόρσε ή κάτι άλλο. Σιγά μην ήξερε ότι ήταν Πόρσε...αυτός απλά έβλεπε ένα τετράτροχο.

Μπράβο όμως και στον οδηγό της Πόρσε όμως που όχι μόνο σταμάτησε εντελώς αλλά έβγαλε και φλας. Αν ήταν κανένας Ελληνάρας και μισό μέτρο να είχε χώρο θα χωνότανε γιατί όλοι πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στα supercars...

"Ανώνυμε" εμείς γουστάρουμε με τις ιστορίες του Acro και όσα συμβαίνουν στο Ταξί. Αν χαλιέσαι τόσο, σταμάτα να διαβάζεις το blog του ρε φίλε! έλεος!

Acro είπε...

Αργία μήτηρ πάσης κακίας. Υπήρξε και άλλο ανώνυμο σχόλιο, το οποίο έσβησα όπως είπα παραπάνω ότι θα κάνω. Το ίδιο θα συμβεί και με τυχόν μελλοντικά ανώνυμα σχόλια που σκοπό έχουν να προσβάλουν τον αναγνώστη αυτού του blog.

Και με την ευκαιρία να θυμίσω ότι η ανάγνωση αυτού του blog δεν είναι υποχρεωτική (εκτός και αν κάποιος το έχει κάνει homepage και δεν ξέρει πως να το αλλάξει).
Εξίσου όχι υποχρεωτική είναι και η συμπάθεια στο άτομό και την προσωπικότητά μου. Δεν αναζητώ ούτε αποζητώ την αναγνώριση και την αποδοχή μέσω αυτού του blog. Όπως έχω ξαναπεί, ο μόνος λόγος ύπαρξης αυτού του blog είναι να μοιραστώ καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και συναντάω λόγω εργασίας.

Acro είπε...

Edit: Μέχρι να γράψω τα παραπάνω έφτασε και έτερο ακόμη προσβλητικότερο σχόλιο, το επίπεδο του οποίου ήταν...κάτω από τα μπετά, και δεν θα το αφήσω να γίνει θεμέλιο για πολυκατοικία. Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πλέον.

Wire_n_Wood είπε...

Το πρώτο το διάβασα, αλλά δεν υπήρχε λόγος να απαντήσω, απλούστατα γιατί δεν κερδίζεις ποτέ σε τέτοιες καταστάσεις. Το δεύτερο δεν το πρόλαβα και μάλλον καλύτερα.

Τέτοιοι τύποι υπάρχουν πάρα πολλοί (είχε γίνει μια ΠΟΛΥ χοντρή ιστορία στο blog του Σκύλου, πάλι από "ανώνυμο", μόνο που ο Σκύλος αντάλλαξε πολύ άσχημες κουβέντες). Φαίνεται τη βρίσκουν. Το κόλπο είναι να μην τους δίνεις σημασία, γιατί μόνο εσύ χαλιέσαι.

(Ρε λες να χαραμίζομαι σ'αυτό που κάνω -καμία σχέση με νομική, όπως πολύ άστοχα παρατήρησε ο ανώνυμος- και να γίνω "Agony Aunt" ή εισαγγελέας παρ' αρείω πάγω?).

Άντε, γράψε καμιά άλλη ιστορία να διαβάσουμε, πολύ χρόνο έχασες με αυτόν.

Acro είπε...

Ένα Σαββατοκύριακο στα δύο κάθομαι (και αυτό μισό αφού το ξενύχτι της Παρασκευής και η κούραση όλης της εβδομάδας με αφήνουν κομμάτια το Σάββατο.
Απλώς είχα την "ευγενή" καλοσύνη να απαντήσω σε "πολιτισμένο" ύφος, και αυτό πάντα εκλαμβάνεται ως αδυναμία και ιδού τα αποτελέσματα. Μυαλό δεν βάζω κι εγώ όμως... Τι να πω; Τέλος.

Καινούρια ιστορία...αύριο ίσως; Ή από Δευτέρα. Αλλά αν μου στείλεις ένα mail, θα σου στείλω μια άλλη ιστορία άσχετη με το blog πίσω...

elda είπε...

Ενα πράγμα θα πώ μόνο...(στον "ευγενικό" Ανώνυμο αναφέρομαι...)
Είναι πολύ άσχημο να μπαίνει η Ανοιξη και να σε βρίσκει μόνο σου και κακιωμένο....

Acro είπε...

elda, επειδή έχω κλείσει τα ανώνυμα σχόλια και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φτιάξει account για να μπει να γράψει (και καλά θα κάνει μάλλον, τα account είναι ανιχνεύσιμα αν ξέρεις πως) ας τον αφήσουμε τον άνθρωπο να μας αφήσει στην ησυχία μας...