Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Προφίλ Οδηγών: Ο Αργός

Το αυτοκίνητό του έχει δύο ταχύτητες: Την Αργή και την Πιο Αργή.

Εν κινήσει θα προτιμήσει να βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα, αλλά θα πηγαίνει με τριάντα (εβδομήντα αν είναι σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας). Θα διατηρήσει αυτές τις ταχύτητες ακόμη και αν το φανάρι εκατό μέτρα μπροστά του είναι πράσινο, μέχρι να κοκκινίσει, προκαλώντας την οργή όσων ακολουθούν. Εναλλακτικά θα επιταχύνει 2 μέτρα πριν το φανάρι (που έχει γίνει πορτοκαλί) αφήνοντας μια εξοργισμένη ουρά αυτοκινήτων στο κόκκινο.

Όταν ανάβει το πράσινο φανάρι, χρειάζεται 8 δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσει ότι το χρώμα είναι πράσινο, και να ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκίνησης (συμπλέκτης, πρώτη, γκάζι, άφημα συμπλέκτη).

Σε περίπτωση που απαιτούνται μανούβρες όπως να αλλάξει λωρίδα επειδή -για παράδειγμα- υπάρχει σταματημένο αυτοκίνητο (ορατό από μακριά), θα πάει και θα κολλήσει από πίσω για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσει την κατάσταση και άλλα τόσα για να στρίψει το τιμόνι και λοιπά δύσκολα. Αν τον συναντήσεις σε στενό όπου χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο, θα κάθεται και θα σε κοιτάζει για 40 δευτερόλεπτα τουλάχιστον μέχρι να καταλάβει ότι πρέπει να κάνει όπισθεν 2 μέτρα ή καλύτερα, δεν θα κουνηθεί καθόλου μέχρι να κάνεις εσύ όπισθεν 150 μέτρα προκειμένου να ξεκολήσετε.

Οποιαδήποτε προσπάθεια να τον επιταχύνει κανείς (σινιάλο, κόρνα) μπορεί να έχει μόνο επιβραδυντική επίδραση, καθώς θα φρενάρει κοιτάζοντας τον καθρέφτη απορημένος, ή ζητώντας το λόγο.

Αν τον ρωτήσεις "πάει αργά γιατί βιάζεται" (να σπάσει τα νεύρα των άλλων και να προκαλέσει ατύχημα).

2 σχόλια:

Unknown είπε...

μάλλον έχεις συναντήσει τον αδερφό μου στο δρόμο...

Ανώνυμος είπε...

περιεγραψες ακριβως εναν ταξιτζη που εχω στ μυαλο μου, αλλα ειναι Αλεξ/πολη. Πιο αργος και απο το σαλιγκαρι....